Witam... Wycieka mi olej spod głowicy pewnie uszczelka, a śruby sa dokręcone momentem takim jaki powinien być dla tego silnika więc mocniejsze dokręcenie nic nie pomoże. A simering przy wałku rozrządu był wymieniany i jest sucho.
Więc teraz kieruje pytanie do was jaka uszczelka pod głowice bedzie lepsza gumowa czy korkowa? Oczywiście bede kupować w ASO. A jak nie to jakiej firmy kupować?
SILNIAK 1.4 ABD
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
nie uszczelka pod głowicą tylko pod pokrywę zaworów.
Uszczelkę kupuj tylko gumową taką w komplecie razem z trzeba gumowymi podkładkami pod śruby. Jak zdejmiesz starą uszczelkę dokładnie oczysć i odtłuść powierzchnie styku uszczelki. nałóż trochę silikonu w narożniki - tak gdzie płaska powierzchnia przechodzi w łuk (4 miejsca), reszta na sucho.
Tylko kup silikon czerwony wysoko-temperaturowy.
Połóż uszczelkę, przykręć pokrywę, a po przejechaniu ok. 200 km jeszcze ją dokręć i powinno być OK. Chociaż "ten typ tak ma", ze cieknie.
Uszczelkę kupuj tylko gumową taką w komplecie razem z trzeba gumowymi podkładkami pod śruby. Jak zdejmiesz starą uszczelkę dokładnie oczysć i odtłuść powierzchnie styku uszczelki. nałóż trochę silikonu w narożniki - tak gdzie płaska powierzchnia przechodzi w łuk (4 miejsca), reszta na sucho.
Tylko kup silikon czerwony wysoko-temperaturowy.
Połóż uszczelkę, przykręć pokrywę, a po przejechaniu ok. 200 km jeszcze ją dokręć i powinno być OK. Chociaż "ten typ tak ma", ze cieknie.
-

prezesik - Members
cena w intercarsie ok 70 zeta, za korkową płaciłem do mk2, 1,6
a nie miałeś robionego remontu niedawnno???
a nie miałeś robionego remontu niedawnno???
-

jacekPlacekkk - Gaduła
drogo w Fota na brzeskiej jest 2 razy tanojacekjurzykkk napisał(a):cena w intercarsie ok 70 zeta, za korkową płaciłem do mk2, 1,6
.Miałem, ale trzeba ją zmienić bo z mojej winy wiesz uszkodziła na szczescie tylko olej wycieka po bloku silnika a nie płyn do oleju uff..jacekjurzykkk napisał(a):a nie miałeś robionego remontu niedawnno???
- DrSzpila
- Members
w focie to wogóle drożyzna, i łaska wielka,poważnie-ble, omijam ten sklep, to samo na starzyńskiego na szrocie
-

jacekPlacekkk - Gaduła
• Strona 1 z 1