Urwany kabel z kości ktora znajduje sie na poduszcze:O

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez skoczek-10 » 18 paź 2014, o 14:54

2 przewody. I brakuej mi w kostce tego 1 pina: znajduje sie po lewej stronie zdjecia
https://www.google.pl/search?q=kostka+n ... B700%3B445

[ Dodano: 2014-10-18, 13:55 ]
moge polączyc to na ostro czy nie bardzo?
Nie Ważne Czym Jeździsz Liczy Się To Jak Tym Jeździsz ^^ Grr...
Avatar użytkownika
skoczek-10
Czytacz
 
Posty: 50
Dołączył(a): 7 sie 2014, o 22:13
Lokalizacja: Tyczyn

 

Postprzez Paweu » 18 paź 2014, o 14:55

skoczek-10 napisał(a):no tak tylko ze ida do tej kostki 2 kable. A w tej kostce brakuje 1 pina. Jak by był wyrwany. I co ppolączyc na ostro bezposrednio?


Można mniej druciarsko np. wsuwkami

Obrazek

A jak podłączysz to od ciebie zależy. Jeśli sonda okaże się zgonem , będziesz musiał rozplątywać przewody.
Ostatnio edytowano 18 paź 2014, o 14:57 przez Paweu, łącznie edytowano 1 raz
Avatar użytkownika
Paweu
Members
 
Posty: 4275
Dołączył(a): 6 maja 2011, o 17:34
Rocznik: 1111
Silnik: 0.8
Paliwo: CNG
Nadwozie: cabrio

Postprzez Gesiu_15 » 18 paź 2014, o 14:56

skoczek-10 napisał(a):2 przewody. I brakuej mi w kostce tego 1 pina: znajduje sie po lewej stronie zdjecia
https://www.google.pl/search?q=kostka+n ... B700%3B445


rozumiem nwm czy jest sens kombinowanie , na szrot i szukać całej z kostką sondy lambdy do 1.8 , podłączyć i ma hulać :-)

Tak jak tam Paweł powiedział możesz się bawić w konektorki żeby te kable połączyć to już twoja sprawa .
Ostatnio edytowano 18 paź 2014, o 14:57 przez Gesiu_15, łącznie edytowano 1 raz
Avatar użytkownika
Gesiu_15
Moderator Globalny
 
Posty: 3757
Dołączył(a): 14 kwi 2012, o 21:32
Lokalizacja: Kielce
Rocznik: 1994
Silnik: 2.0 2E GTI
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez skoczek-10 » 18 paź 2014, o 14:56

no wlasnie tej wsuwki brakuje w kostce. jak by byla wyrwana. Co mog zrobic?

[ Dodano: 2014-10-18, 13:59 ]
panowie dzieki wielkie za pomoc i rady:)
Nie Ważne Czym Jeździsz Liczy Się To Jak Tym Jeździsz ^^ Grr...
Avatar użytkownika
skoczek-10
Czytacz
 
Posty: 50
Dołączył(a): 7 sie 2014, o 22:13
Lokalizacja: Tyczyn

Postprzez Gesiu_15 » 18 paź 2014, o 14:59

skoczek-10 napisał(a):no wlasnie tej wsuwki brakuje w kostce. jak by byla wyrwana. Co mog zrobic?


post - 2 posty niżej masz opisane .
Avatar użytkownika
Gesiu_15
Moderator Globalny
 
Posty: 3757
Dołączył(a): 14 kwi 2012, o 21:32
Lokalizacja: Kielce
Rocznik: 1994
Silnik: 2.0 2E GTI
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Paweu » 18 paź 2014, o 15:01

skoczek-10 napisał(a):no wlasnie tej wsuwki brakuje w kostce. jak by byla wyrwana. Co mog zrobic?

[ Dodano: 2014-10-18, 13:59 ]
panowie dzieki wielkie za pomoc i rady:)


Na koniec auto pod komputer... By usunąć ew. błędy.
Avatar użytkownika
Paweu
Members
 
Posty: 4275
Dołączył(a): 6 maja 2011, o 17:34
Rocznik: 1111
Silnik: 0.8
Paliwo: CNG
Nadwozie: cabrio

Postprzez skoczek-10 » 18 paź 2014, o 15:49

jeszcze pytanie. Jak podlaczylem ta sombde to co tera zrobic zeby skasowala sobie te wyniki wysokiego spalania i uzyskala nowe? Bo komputera to w mk3 nie mam
Nie Ważne Czym Jeździsz Liczy Się To Jak Tym Jeździsz ^^ Grr...
Avatar użytkownika
skoczek-10
Czytacz
 
Posty: 50
Dołączył(a): 7 sie 2014, o 22:13
Lokalizacja: Tyczyn

Postprzez Paweu » 18 paź 2014, o 15:55

skoczek-10 napisał(a):jeszcze pytanie. Jak podlaczylem ta sombde to co tera zrobic zeby skasowala sobie te wyniki wysokiego spalania i uzyskala nowe? Bo komputera to w mk3 nie mam


Nie masz sterownika silnika ? Ciekawe.
Avatar użytkownika
Paweu
Members
 
Posty: 4275
Dołączył(a): 6 maja 2011, o 17:34
Rocznik: 1111
Silnik: 0.8
Paliwo: CNG
Nadwozie: cabrio

Postprzez Gesiu_15 » 18 paź 2014, o 15:57

skoczek-10, wejście pod komputer musisz mieć albo OBI albo OBII . Jakbyś nie miał takiego wejścia to powiem ci ciekawie . Pierwsza fota to złącze OBI drugie to OBII.


Obrazek
Obrazek

Ew odepnij aku na 15 min , włącz auto aż do włączenia się wentylatora bez jakiegokolwiek gazowania . Jak masz jakiegoś kolegę lub znajomego co ma kabel żeby skasować błędy to podjedź i zobaczy co tam za błędy pokazuje .
Avatar użytkownika
Gesiu_15
Moderator Globalny
 
Posty: 3757
Dołączył(a): 14 kwi 2012, o 21:32
Lokalizacja: Kielce
Rocznik: 1994
Silnik: 2.0 2E GTI
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez skoczek-10 » 18 paź 2014, o 16:17

i wystarczy odpiecie aku?
Nie Ważne Czym Jeździsz Liczy Się To Jak Tym Jeździsz ^^ Grr...
Avatar użytkownika
skoczek-10
Czytacz
 
Posty: 50
Dołączył(a): 7 sie 2014, o 22:13
Lokalizacja: Tyczyn

Postprzez Gesiu_15 » 18 paź 2014, o 16:31

skoczek-10 napisał(a):i wystarczy odpiecie aku?


spróbuj lub podłączyć pod vaga i skasować błąd lub zobaczyć czy są jakieś błędy ;-)
Avatar użytkownika
Gesiu_15
Moderator Globalny
 
Posty: 3757
Dołączył(a): 14 kwi 2012, o 21:32
Lokalizacja: Kielce
Rocznik: 1994
Silnik: 2.0 2E GTI
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez skoczek-10 » 18 paź 2014, o 17:14

no w tym problem ze nie mam kabla ani programu do vaga i chce sprobowac z aku :) Opiszesz mi dokladnie jak to ma wygladac?
Nie Ważne Czym Jeździsz Liczy Się To Jak Tym Jeździsz ^^ Grr...
Avatar użytkownika
skoczek-10
Czytacz
 
Posty: 50
Dołączył(a): 7 sie 2014, o 22:13
Lokalizacja: Tyczyn

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -



Powrót do Silniki benzynowe

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości