witam
Chciałbym się dowiedzieć jak uruchomić wyciągnięty silnik z golfa 1.8 90km.
Czy potrzebny do tego jest komputer? Czy dało by się wszystko wypodpinać na "krótko" tak żeby odpalił?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
odpalic pewnie by odpalil i zaraz by zgasl potrzeba instacje od silnika bo sa w nim czujniki bez ktorych nie utrzyma on stalej pracy.
bez instalacji dalo sie jedynie starsze silniki poloneza odpalic
takze albo odpalasz silnik w dawcy albo cala instalacje musisz jeszcze wymontowac
bez instalacji dalo sie jedynie starsze silniki poloneza odpalic
takze albo odpalasz silnik w dawcy albo cala instalacje musisz jeszcze wymontowac
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
yhm.. powiem tak probuje stworzyc buggy i chodzi mi o to zeby ten silnik jakos tam pracował
to ma być własna prosta instalacja byle by odpalał 
to ma być własna prosta instalacja byle by odpalał 
- krzysiekl14
- Berbeć
To wstaw mu gaźnik i paliwo daj grawitacyjnie najprostrzy sposób.
Jak nie to , to musisz mieć jakieś sterowanie wtryskiem i zasilenie jego w paliwo
Jak nie to , to musisz mieć jakieś sterowanie wtryskiem i zasilenie jego w paliwo

-

pietrasiak2 - Members
jezeli chcesz buggy to najlatwiejszym rozwiazanie byloby kupienie instalacji do tego silnika lub go sprzedac i kupic silnik gaznikowy od golfa 

Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
a na jaki piny podac zasilanie?pietrasiak2 napisał(a):na cewkę zapodjesz napięcie zjakiejś stacyjki (czymś musisz uruchamiać)
- krzysiekl14
- Berbeć
Aparat zapłonowy z regulatorem wyprzedzenia zapłonu od mk2 1.6 lub 1.8 oraz cewka i moduł wzmocnienia od mk2 - to przykładowe rozwiązanie które załatwi sprawę iskry o może działać w ten sposób cały czas. W bak pompa podająca od mk2 0.24 bara - takiego ciśnienia potrzebuje gaźnik . Gaźnik Pierburg 2E2 od mk2 albo Weber od Poloneza - nie wiem co z kolektorem ale chyba da się na tym co jest gaźnik postawić- o tym znajdziesz wszystko na drugim forum. Z tym że dobry gaźnik to będzie już cena zbliżona do pełnej instalacji na wtrysku czyli ECU plus wiązka wydech z sondą itd - zależy jakie graty masz dostepne. Jesli to ma być coś nieskompikowanego bez elektroniki to tak jak na początku napisałem bym zrobił.
- pablomed
- Members
• Strona 1 z 1