Uruchomienie wyciągniątego silnika

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Uruchomienie wyciągniątego silnika

Postprzez krzysiekl14 » 16 gru 2012, o 15:30

witam

Chciałbym się dowiedzieć jak uruchomić wyciągnięty silnik z golfa 1.8 90km.
Czy potrzebny do tego jest komputer? Czy dało by się wszystko wypodpinać na "krótko" tak żeby odpalił?
krzysiekl14
Berbeć
 
Posty: 5
Dołączył(a): 27 lis 2012, o 08:12
Lokalizacja: Brzesko

Uruchomienie wyciągniątego silnika

 

Postprzez trojeczkaGT » 16 gru 2012, o 15:55

odpalic pewnie by odpalil i zaraz by zgasl potrzeba instacje od silnika bo sa w nim czujniki bez ktorych nie utrzyma on stalej pracy.

bez instalacji dalo sie jedynie starsze silniki poloneza odpalic

takze albo odpalasz silnik w dawcy albo cala instalacje musisz jeszcze wymontowac
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
Avatar użytkownika
trojeczkaGT
Members
 
Posty: 1744
Dołączył(a): 6 sie 2011, o 21:36
Lokalizacja: DDZ i DSW
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez pietrasiak2 » 16 gru 2012, o 15:59

Tak jak kolega napisał w dawcy ewentualnie wiązka silnika + ECU +pompa paliwa :-)
Avatar użytkownika
pietrasiak2
Members
 
Posty: 2043
Dołączył(a): 29 gru 2011, o 09:52
Lokalizacja: stryków

Postprzez krzysiekl14 » 16 gru 2012, o 16:07

yhm.. powiem tak probuje stworzyc buggy i chodzi mi o to zeby ten silnik jakos tam pracował :) to ma być własna prosta instalacja byle by odpalał :)
krzysiekl14
Berbeć
 
Posty: 5
Dołączył(a): 27 lis 2012, o 08:12
Lokalizacja: Brzesko

Postprzez pietrasiak2 » 16 gru 2012, o 16:13

To wstaw mu gaźnik i paliwo daj grawitacyjnie najprostrzy sposób.
Jak nie to , to musisz mieć jakieś sterowanie wtryskiem i zasilenie jego w paliwo :-)
Avatar użytkownika
pietrasiak2
Members
 
Posty: 2043
Dołączył(a): 29 gru 2011, o 09:52
Lokalizacja: stryków

Postprzez krzysiekl14 » 16 gru 2012, o 16:15

no niech bedzie a jak zrobic zeby była iskra?
krzysiekl14
Berbeć
 
Posty: 5
Dołączył(a): 27 lis 2012, o 08:12
Lokalizacja: Brzesko

Postprzez pietrasiak2 » 16 gru 2012, o 16:19

na cewkę zapodjesz napięcie zjakiejś stacyjki (czymś musisz uruchamiać) :-)
Avatar użytkownika
pietrasiak2
Members
 
Posty: 2043
Dołączył(a): 29 gru 2011, o 09:52
Lokalizacja: stryków

Postprzez krzysiekl14 » 16 gru 2012, o 16:22

no tak a na ktore piny podac napiecie? na halla sa trzy piny i na cewce tez
krzysiekl14
Berbeć
 
Posty: 5
Dołączył(a): 27 lis 2012, o 08:12
Lokalizacja: Brzesko

Postprzez trojeczkaGT » 16 gru 2012, o 16:33

jezeli chcesz buggy to najlatwiejszym rozwiazanie byloby kupienie instalacji do tego silnika lub go sprzedac i kupic silnik gaznikowy od golfa :)
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
Avatar użytkownika
trojeczkaGT
Members
 
Posty: 1744
Dołączył(a): 6 sie 2011, o 21:36
Lokalizacja: DDZ i DSW
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez krzysiekl14 » 16 gru 2012, o 17:52

pietrasiak2 napisał(a):na cewkę zapodjesz napięcie zjakiejś stacyjki (czymś musisz uruchamiać) :-)
a na jaki piny podac zasilanie?
krzysiekl14
Berbeć
 
Posty: 5
Dołączył(a): 27 lis 2012, o 08:12
Lokalizacja: Brzesko

Postprzez mate157 » 16 gru 2012, o 23:24

odezwij się na gg:3620930 ;) mam w buggy ten silnik i radzi sobie bardzo dobrze ;)
Avatar użytkownika
mate157
Badacz tematu
 
Posty: 353
Dołączył(a): 19 wrz 2011, o 12:46
Lokalizacja: Krosno

Postprzez pablomed » 16 gru 2012, o 23:34

Aparat zapłonowy z regulatorem wyprzedzenia zapłonu od mk2 1.6 lub 1.8 oraz cewka i moduł wzmocnienia od mk2 - to przykładowe rozwiązanie które załatwi sprawę iskry o może działać w ten sposób cały czas. W bak pompa podająca od mk2 0.24 bara - takiego ciśnienia potrzebuje gaźnik . Gaźnik Pierburg 2E2 od mk2 albo Weber od Poloneza - nie wiem co z kolektorem ale chyba da się na tym co jest gaźnik postawić- o tym znajdziesz wszystko na drugim forum. Z tym że dobry gaźnik to będzie już cena zbliżona do pełnej instalacji na wtrysku czyli ECU plus wiązka wydech z sondą itd - zależy jakie graty masz dostepne. Jesli to ma być coś nieskompikowanego bez elektroniki to tak jak na początku napisałem bym zrobił.
pablomed
Members
 
Posty: 5992
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 18:01
Lokalizacja: małopolskie


- - -



Powrót do Silniki benzynowe

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości