Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Uciążliwe dymienie.
Czy każdemu z was silnik dymi z rury wydechowej po wejściu na obroty od 4 do 6 tys rpm?? Czy to normalne co to może być? Czy to wina braku katalizatora zastąpionego strumiennicą i sportowy tłumik przelotowy?
- DrSzpila
- Members
no moim zdaniem przy takich obrotach musi walic sadzą z wydechu. wiem ze sadza to w dieslu ale benzyna tez ma osad ze spalin w układzie. zwolniłeś troche przez to układ wydechowy praktycznie jest przelotowy.wiec ma prawo dawać. a jaki ten dym jest?? kolor..

-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Dokładnie tylko martwi mnie ze taki biały lekko błekitny.no moim zdaniem przy takich obrotach musi walic sadzą z wydechu. wiem ze sadza to w dieslu ale benzyna tez ma osad ze spalin w układzie. zwolniłeś troche przez to układ wydechowy praktycznie jest przelotowy.wiec ma prawo dawać. a jaki ten dym jest?? kolor..
- DrSzpila
- Members
kolego zobacz czasami czy nie ubywa Tobie plynu z chlodnicy moze sie dostawac a tu bedzie ju z lipa
[ Dodano: 2008-08-06, 22:19 ]
tez mozliwe ze pierscienie
??????
[ Dodano: 2008-08-06, 22:19 ]
tez mozliwe ze pierscienie
??????- BigStarZyga87
- Berbeć
Podepne sie pod temat
Mój Golf zaczął ostatnio dymić na czarno tak delikatnie i sie zastanawiam czy to z oleju ale chyba nie bo mam wszystkiego dosyć i nie dolewam bo nie trzeba.Mam strumienice i sonde lambda nową.
Dodam że dymi na zimnym silniku a później juz nie widziałem,Kiedyś wcale nie dymił...
Czy ktoś mi powie skąd ten dymek?Może z benzyny bo przy rozruchu daje jej sporo zawsze
Mój Golf zaczął ostatnio dymić na czarno tak delikatnie i sie zastanawiam czy to z oleju ale chyba nie bo mam wszystkiego dosyć i nie dolewam bo nie trzeba.Mam strumienice i sonde lambda nową.
Dodam że dymi na zimnym silniku a później juz nie widziałem,Kiedyś wcale nie dymił...
Czy ktoś mi powie skąd ten dymek?Może z benzyny bo przy rozruchu daje jej sporo zawsze
- KristoF
- Members
krissmysticblau choc golfiaka mam od niedawna mam to samo ale mam lpg rano jak zapale i przygazuje to puszcza sobie chmurki a potem jest ok ,mechanikole powiedzieli ze nic sie nie dzieje ( a moze powinienem ich zmienic
)
)-

alfikcom - Berbeć
• Strona 1 z 1