eehh mam dla Was nielada problem....najlepsze co moglem zrobic to nagrac film i wam pokazac..ale najwazniejszy jest dzwiek wiec ogladnijcie to i posluchajcie od poczatku do konca!...chodzi o to ze na luzie mam taki dzwiny dzwiek jakby cos charczylo, ocieralo, brzeczy zreszta uslyszycie bo bardzo latwo odroznic to od pracy silnika..Gdy dotke ino gazu to cichnie wtedy...mechanicy maja swoja teorie ale chce wiedziec czy Wymi pomozecie:)
oto link http://pl.youtube.com/watch?v=t0_ZCPRAJaU
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Twardy orzech do zgryzienia...dziwny dzwiek
VW GOLF MK3 by STINGER
VW GOLF MK3 by STINGER
-

stingeros - Members
Panowie mi w służbowym aucie jak zaczeli wymieniać to koszty ponad tysiąc zł , nadal wyło , ale Panowie z serwisu (autoryzowanego) próbowali ze mnie zrobić głuchego i tłumaczyli , że już jest ok.
Dopiero po mojej wyzycie u kierownika ASO , okazało sie , że to coś w pompie wspomagania fajerki coś huczy
.
Co ciekawe pompa była wymieniana tydziń wcześniej.
Oczywiście pompa wymieniona została w ramach reklamacji , a za pozostałe rolki , roleczki i inne pierdoły trzeba było zapłacić .
I gdzie tu naprawiać samochód jak nawet w serwisach magicy nie mają pojęcia o robocie!
Dopiero po mojej wyzycie u kierownika ASO , okazało sie , że to coś w pompie wspomagania fajerki coś huczy
.
Co ciekawe pompa była wymieniana tydziń wcześniej.
Oczywiście pompa wymieniona została w ramach reklamacji , a za pozostałe rolki , roleczki i inne pierdoły trzeba było zapłacić .
I gdzie tu naprawiać samochód jak nawet w serwisach magicy nie mają pojęcia o robocie!
-

Globi30 - Czytacz
stingeros napisał(a):ehh... a czy mozna zdjac pasek z alternatora i pomy wody i odpalic cieple auto zeby sprawdzic?
Czy można tak zrobić to nie jestem pewien, ale widziałem jak kiedyś stary dobry mechanik od dużych fiatów , maluchów i polonezów miał problem z namierzeniem dziwnego odgłosu , wzią listewkę ze sklejki , przytykał jej jeden koniec do mijsc z , których ów odgłos mógł docodzić , drugi zaś do własnego ucha i w ten sposób wyczaił żródło hałasu.
To może Ci w czymś pomoze.

-

Globi30 - Czytacz