Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
trzesie sie silnik
witam jak odpale silnik na zimnym dopoki sie nie angrzeje strasznie slychac cos z pod niego i trzesie nim mocno i przerywa troszke tzn wydech chodzi jak traktor przez jakis czas co to mzoe byc
- kaczak23
- Czytacz
ogólnie na podstawie tego co napisałeś można tylko stwierdzić że albo silnik źle pracuje albo ma zniszczone poduszki zawieszenia. Raczej ta pierwsza opcja, więc upewnij się czy wolne obroty nie są za niskie, czy nie wypadaj zapłony z powodu uszkodzenia świec kabli kopułki, czy niema uszkodzenia w wydechu, a jeśli to nic nie wyjaśni to trzeba głębszej diagnozy -pewnie u mechanika
- pablomed
- Members
co do poduch - silnik powinien dość sztywno siedzieć i przy próbie szarpania nim nie powinno wyczuwać się żadnych luzów ale wg mnie przyczyna telepania się i przerywania wynika z czego innego i tak jak napisał pablomed pierwsze co to zainteresowałbym się układem zapłonowym
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: kombi
-

chomik - Fanatyk
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
wiszący wydech, szczególnie gdy położy się na belce to super sprawa
ale dość szybka do zdiagnozowania i chyba tutaj nie w tym problem
ale dość szybka do zdiagnozowania i chyba tutaj nie w tym problemSarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: kombi
mam w swoim 1,4 te same objawy kolego,chodzi na 3 gary,u mnie nie pomogla ani wymiana kopulki ani przewodow ani swiec bo glowica jest juz w kiepskim stanie 

-

lookasgolf33 - Gaduła
• Strona 1 z 1