Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
tester jakości elektrolitu w akumulatorze
a mianowicie mam pytanie jak się tego używa w zestawie jest pipeta do zasysania w środku jest druga zamknięta rurka coś jak termometr z podziałka i jakimś proszkiem do góry używał ktoś tego 

Pajdus
- Pajdus
- Badacz tematu
A są na tej podziałce jakieś kolory?
Ja raz sprawdzałem taką gruszką. I tam w środku była taka podziałka pływająca w tym płynie co zasysałem z aku i ona miała trzy kolory zielony, zółty, czerwony. Po zassaniu elektrolitu ta podziałka wskazywała jakość elektrolitu. Zielony to dobrze, żółty to taki przejściowy a czerwony to rozładowany. Takiej gruszki używałem.
Ja raz sprawdzałem taką gruszką. I tam w środku była taka podziałka pływająca w tym płynie co zasysałem z aku i ona miała trzy kolory zielony, zółty, czerwony. Po zassaniu elektrolitu ta podziałka wskazywała jakość elektrolitu. Zielony to dobrze, żółty to taki przejściowy a czerwony to rozładowany. Takiej gruszki używałem.
Artur
- Artur G
- Czytacz
no są kolory ale ta podziałka ma pływać czy coś bo tam jest gąbka w środku
ta gabka to tyko zabezpieczenie w czasie transportu jak zasysasz plyn to ja wyjmujesz
VW GOLF 1,9TDI 1z GT 66KW/90KM 95r
Yaesu FT-857D/President Texas/HF-P1/HV-10
Yaesu FT-857D/President Texas/HF-P1/HV-10
-

radomiak - Gaduła
• Strona 1 z 1