Telepie silnikiem i przerywa w czasie jazdy.

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Telepie silnikiem i przerywa w czasie jazdy.

Postprzez Michoo » 2 lut 2012, o 20:35

Witam. Jakiś czas temu kupiłem sobie golfa 1.8 ABS z gazem (sterownik bingo m) na gazie chodzi dobrze, problem jedynie występuje na benzynie, mianowicie zapalając silnik chodzi bajki, obroty koło tysiąca, dam troszeczkę gazu, ale tak minimalnie, obroty spadną do 900 i zaczyna lekko trząść silnikiem, dam więcej gazu tak do 1500 to też trzęsie, ale po wyżej już chodzi równo. Drugi problem dotyczy jazdy na benzynie, otótz są takie dziwne odcięcia, jadę jadę jadę i w pewnym momencie tak jakby nie dochodziło paliwo takie odcięcie i po 2 sekundach znowu idzie dobrze. Troche to uciążliwe, a przypomnę, że na gazie chodzi dobrze. Napiszę odrazu co jest w 100% sprawne: kompletny monowrysk z silniczkiem krokowym i czujnikiem przepustnicy, czujnik temperatury, czujnik podcisnienia, wymieniłem świece (przewodów nie), pompka paliwa także sprawna, (nie wiem co z filtrem paliwa ale ponoć poprzedni właściciel wymieniał niedawno).
Michoo
Berbeć
 
Posty: 5
Dołączył(a): 2 lut 2012, o 20:20
Lokalizacja: Piotrków

Telepie silnikiem i przerywa w czasie jazdy.

 

Postprzez Franeczek » 2 lut 2012, o 21:45

właśnie kolego napisałeś przewody a one też sa bardzo ważne ;) i nie sugeruj się poprzedim właścicielem bo jak ci go sprzedawał pewnie powiedział takie słowa " będzie pan zadowolony" i wymień ten filtr paliwka może i wymieniał ale będziesz miał już pewność a koszty też niskie
„Co się stanie gdy jadąc z prędkością światła włączysz przednie reflektory?”
Avatar użytkownika
Franeczek
Czytacz
 
Posty: 88
Dołączył(a): 3 gru 2011, o 12:46
Lokalizacja: Kraśnik
Rocznik: 1993
Silnik: 2.0 2E
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Michoo » 2 lut 2012, o 22:01

Przy wolniejszej chwili zmienię to i zobaczę, a co może jeszcze być przyczyną tego, że jak dam ciutek gazu tak z milimetr, to tak jak by go dusiło?
Michoo
Berbeć
 
Posty: 5
Dołączył(a): 2 lut 2012, o 20:20
Lokalizacja: Piotrków

obroty

Postprzez pietrasiak2 » 2 lut 2012, o 22:20

Sprawdź jeszcze podstawę monowtrysku lubią pękać i może fałszywe powietrze zasysa , a co do filtra to wymień koszt ok 25 zeta roboty na 5 minut .
Avatar użytkownika
pietrasiak2
Members
 
Posty: 2043
Dołączył(a): 29 gru 2011, o 09:52
Lokalizacja: stryków

Postprzez Franeczek » 2 lut 2012, o 22:36

Lub podepnij pod kompa to może i coś jeszcze znajdzie i będziesz wiedział na czym stoisz bo tak jest kupując samochód trzeba posprawdzać wszystko
pozdrawiam kolege i jego VW :-)
„Co się stanie gdy jadąc z prędkością światła włączysz przednie reflektory?”
Avatar użytkownika
Franeczek
Czytacz
 
Posty: 88
Dołączył(a): 3 gru 2011, o 12:46
Lokalizacja: Kraśnik
Rocznik: 1993
Silnik: 2.0 2E
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez PabloSBT » 2 lut 2012, o 22:43

mi się wydaje że masz emulację źle ustawioną skoro na gazie chodzi dobrze może masz ustawioną emulację na przebieg i podane są złe czasy i mogą się takie jaja dziać:)
PabloSBT
Members
 
Posty: 955
Dołączył(a): 14 sie 2009, o 11:06
Lokalizacja: TKI | Kielce

Postprzez Michoo » 2 lut 2012, o 22:44

VW to robocze kombi ;D Panowie, a co sądzicie o tych kabelkach z allegro za 25 zł? golfik jest na obd2? i gdzie dokładnie jest ta wtyczka? szukałem po tej stronie od kierowcy ale nigdzie jej nie widzę ;D
Michoo
Berbeć
 
Posty: 5
Dołączył(a): 2 lut 2012, o 20:20
Lokalizacja: Piotrków

przerywa

Postprzez pietrasiak2 » 2 lut 2012, o 22:48

To restart sterownika powinien coś dać spróbuj i odłącz aku .
Avatar użytkownika
pietrasiak2
Members
 
Posty: 2043
Dołączył(a): 29 gru 2011, o 09:52
Lokalizacja: stryków

Postprzez Michoo » 2 lut 2012, o 22:51

Aku odlączałem nic nie dało, może troszeczkę lepiej, bo trzyma obroty. A o cho chodzi z tą emulacją?
Michoo
Berbeć
 
Posty: 5
Dołączył(a): 2 lut 2012, o 20:20
Lokalizacja: Piotrków

Postprzez PabloSBT » 2 lut 2012, o 23:18

Michoo napisał(a):VW to robocze kombi ;D Panowie, a co sądzicie o tych kabelkach z allegro za 25 zł? golfik jest na obd2? i gdzie dokładnie jest ta wtyczka? szukałem po tej stronie od kierowcy ale nigdzie jej nie widzę ;D

gniazdo do obd masz za zaślepkami nad popielniczką ;) zobacz jakie masz gniazdo czy jedno szerokie czy 2 małe wtedy musisz kupić adapter i ci wyjedzie 60 zł :d

Michoo napisał(a):Aku odlączałem nic nie dało, może troszeczkę lepiej, bo trzyma obroty. A o cho chodzi z tą emulacją?

emulacje ustawia się w komputerze bingo M jak masz kabelek i laptopa to sobie sam możesz zmienić ;) jeśli nie pozostaje wizyta u gazownika albo kupno interfejsu za ok 30 zł i wtedy sam sobie możesz wszystko zmieniać :)
PabloSBT
Members
 
Posty: 955
Dołączył(a): 14 sie 2009, o 11:06
Lokalizacja: TKI | Kielce

Postprzez Michoo » 3 lut 2012, o 19:00

Problem rozwiązany, jakiś rzeźbiarz odwrotnie filtr paliwa zamontował ;D
Nie zakładając nowego tematu zadam jedno pytanko ;d Jak włączm radio to pod błotnikiem od strony kierowcy tam co jest antenka radia wydobywa się dziwny dziwięk ;D tak jakby jakiś silniczek tam pracował, nie wiecie co to jest i czemu to służy?
Michoo
Berbeć
 
Posty: 5
Dołączył(a): 2 lut 2012, o 20:20
Lokalizacja: Piotrków


- - -



Powrót do Silniki benzynowe

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 19 gości

cron