Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Telepanie silnikiem.
Kiedyś w temacie skoki obrotów pisałem o jajach z obrotami w moim aucie. Skoków już nie ma ale jeden problem pozostał i troche mnie już denerwuje. Chodzi o to że obroty w moim AEE na ciepłym silniku utrzymują sie na poziomie ok. 650 obr/min na ciepłym silniku. Z tego co wyszukałem na forum to niby tak ma być. Problem polega na tym, że jak już sie zagrzeje i łapie sobie te obroty to na postoju strasznie telepie silnikiem, wewnatrz jest to bardzo odczuwalne. Wczoraj przed garażem zostawiłem go na luzie i wpatrzyłem na przód auta to te drgania przenoszą sie na cały przód, drży grill, maska. Widać po prostu, że coś jest nie tak. Co to może być? 

-

Lucas - Badacz tematu
Ten sam problem jest umnie poduszke jedną wymieniłem było ok pojawiły się pożniej problemy z aparatem zapłonowym swiece , przewody kopułka Bog wie co jeszcze nawet wymieniłem ostatnio zaworek węgla aktywnego bo wskazywał mi błedy nic to nie pomaga . Na wolnych obrotach na ciepłym drgania są dodasz gazu ustaną , co najsmieszniejsze na zimnym nic nie telepie , jak coś wykombinujesz to daj cynk tu na forum .
P.S Umnie obroty są ok 650 i zawsze takie miałem nic nie gaśnie nic nie wycieka przepustnica krokowiec też git Dochodze do wniosku że te bączki tak mają , ale jak coś pisz .
P.S Umnie obroty są ok 650 i zawsze takie miałem nic nie gaśnie nic nie wycieka przepustnica krokowiec też git Dochodze do wniosku że te bączki tak mają , ale jak coś pisz .
- terms
- Badacz tematu
U mnie jaja z tym silnikiem. Dałem se z tym spokój już. Mój na zimno też ładnie chodzi, nagrzeje sie obroty ma niższe i telepie. Pewnie ten typ faktycznie tak ma
W zadzie już to mam.
tylko dziwi mnie to, że jak go kupiłem to wolne miał ok 900 obr/min i mogłem pełny kieliszek postawić na desce i kropelka sie nie wychlapała a potem obroty same z siebie spadły. Cuda
Świece, kable wymieniłem, czyszczona była przepustnica i lipa. Póki sie nie dusi, nie gaśnie to sie bedzie jezdziło. 
tylko dziwi mnie to, że jak go kupiłem to wolne miał ok 900 obr/min i mogłem pełny kieliszek postawić na desce i kropelka sie nie wychlapała a potem obroty same z siebie spadły. Cuda
Świece, kable wymieniłem, czyszczona była przepustnica i lipa. Póki sie nie dusi, nie gaśnie to sie bedzie jezdziło. 
-

Lucas - Badacz tematu
może czujnik temp. płynu padł lub lambda i silnik dostaje złą mieszankę i silnik albo zalewa albo zuboża mieszankę i go telepie to szybko można sprawdzić na kompie lub miernikiem (jest o tym na forum sporo)
co do poduszek to możesz to sprawdzić np. wsiadasz zaciągasz ręczny (musi być sprawny
) i na biegu ruszasz, teraz druga osoba patrzy na silnik jak na 1 mocno przechyla się do tyłu lub na wstecznym do przodu to siedzi poduszka przednia lub przeważnie przy skrzyni biegów
ale jak pada poduszka to przeważnie słychać ją przy ruszaniu lub szybkiej redukcji, ja bym stawiał na sterowanie dawką paliwa
i nie wierz w teorie że ten typ tak ma, jak byś brał tego golfa nówkę z salonu i silnik tak telepał a sprzedawca powiedziałby że ten typ tak ma to byś uwierzył?
co do poduszek to możesz to sprawdzić np. wsiadasz zaciągasz ręczny (musi być sprawny
) i na biegu ruszasz, teraz druga osoba patrzy na silnik jak na 1 mocno przechyla się do tyłu lub na wstecznym do przodu to siedzi poduszka przednia lub przeważnie przy skrzyni biegów
ale jak pada poduszka to przeważnie słychać ją przy ruszaniu lub szybkiej redukcji, ja bym stawiał na sterowanie dawką paliwa
i nie wierz w teorie że ten typ tak ma, jak byś brał tego golfa nówkę z salonu i silnik tak telepał a sprzedawca powiedziałby że ten typ tak ma to byś uwierzył?

'94 Golf SAVOY 1.8 ABS
-

TRD - Czytacz
Umnie sonda lambda jest ok , przekaznik R14 od pompy paliwa i świec żarowych może go wymienić ?
Lucas, u Ciebie jest przekaznik sterowania silnikiem ? Bo umnie nie ma .
TRD, jakie są objawy uszkodzonego czujnika temp ? Umnie silnik się nie przegrzewa .
Lucas, u Ciebie jest przekaznik sterowania silnikiem ? Bo umnie nie ma .
TRD, jakie są objawy uszkodzonego czujnika temp ? Umnie silnik się nie przegrzewa .
- terms
- Badacz tematu
TRD Sprawdze to z tym ruszaniem na ręcznym może ale jak auto wróci od lakiernika. Poduche pod skrzynią wymieniałem 20000km temu przy okazji wymiany sprzęgła.
terms nie mam pojęcia
U mnie sonda ok bo był pod kompem na jesien i nic nie pokazało. Z temperaturą też jaj nie ma wiec czujnik powinien być w porządku. Ale jak mówiłem nie chce mi sie drążyć tematu. Za dużo kasy pożera to auto
terms nie mam pojęcia
U mnie sonda ok bo był pod kompem na jesien i nic nie pokazało. Z temperaturą też jaj nie ma wiec czujnik powinien być w porządku. Ale jak mówiłem nie chce mi sie drążyć tematu. Za dużo kasy pożera to auto

-

Lucas - Badacz tematu
Może kont wyprzedzenia na aparacie jest źle ustawiony ja tak miałem po wymianie rozrządu jak silnik zagrzał sie do odpowiedniej tęperatury telepało autem a obroty były w granicach 700 wystarczyło lekko przesunąć aparat i wszystko wróciło do normy a obroty potem miałem w granicach 850-900 i wszystko było 1 klasa nie palił wiecej ani nie zamulał przy wyprzedzaniu
-

marko1967 - Members