Witam!!
Mam pytanie wymieniam silnik z 1.9Td na 1.8(90km) i zastanawiam sie czy musze wymieniac tablice bezpiecznikow czy w tej od diesla bedzie moze miejsce na podpiecie sterownika.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Przekaźniki mogą zostać - poza jednym: gniazdo 12, nr 103 lub 104 zamienić na (bodajże) 167.
Ale nadal nie bardzo kojarzę, wiązkę Kolega wymienił?
Wtyki do skrzynki wejdą i nie dadzą się źle włożyć (tzn. zamienić miejscami) ale wiązka i ECU czyli komputer muszą być inne. I wiele innych elementów. Najlepiej robić to z kimś kto już taką operację przeprowadzał.
Ale nadal nie bardzo kojarzę, wiązkę Kolega wymienił?
Wtyki do skrzynki wejdą i nie dadzą się źle włożyć (tzn. zamienić miejscami) ale wiązka i ECU czyli komputer muszą być inne. I wiele innych elementów. Najlepiej robić to z kimś kto już taką operację przeprowadzał.
-

Zico63 - Members
A ja mam pytanie po co kolega przerabiał TD na benzyne ?
Bo w odwrotną stronę to robiłem taki myk 2 razy.
A co do instalacji to trzeba schematy ściągnąć bądź kupić, z tego co pamiętam to w miejsce przekaźnika świec żarowych idzie przekaźnik pompy ale nie jestem pewien poza tym rozetę bezpieczników trzeba po przepinać dlatego bobrze mieć schematy.
Bo w odwrotną stronę to robiłem taki myk 2 razy.
A co do instalacji to trzeba schematy ściągnąć bądź kupić, z tego co pamiętam to w miejsce przekaźnika świec żarowych idzie przekaźnik pompy ale nie jestem pewien poza tym rozetę bezpieczników trzeba po przepinać dlatego bobrze mieć schematy.
VW Power
-

Reiven - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Nie wiem czy dobrze rozumiem: Kolega chce przepinać kable po jednym? To, z całym szacunkiem, w Polsce walutą będzie już EURO a Kolega będzie gdzieś tak w połowie roboty!
Przy zamianie silnika - musimy zamienić kompletne okablowanie z przodu pojazdu. To najpewniejsza metoda.
Nie było to tematem pytania, nie zwracałem na to Koledze uwagi.
Przy zamianie silnika - musimy zamienić kompletne okablowanie z przodu pojazdu. To najpewniejsza metoda.
Nie było to tematem pytania, nie zwracałem na to Koledze uwagi.
-

Zico63 - Members