Witam
Mam silniczek 1.6 ABU pojawił mi się problem mianowicie zarówno na 3 jak i na 4 biegu w przedziale od 50 - 60 km/h czuję takie szarpanie, oraz auto nie jest dynamiczne pomimo że na 3 biegu przy 50 km/h powinno przyspieszać dobrze, ale tylko w tym przedziale jak juz mine 60km/h to zbiera się ładnie. Co sprawdzić w takim przypadku ?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
więc tak śniegi topnieją a ja wzięłem sie za remont i szukanie usterki:
- Kat wywalony wstawiona strumiennica
- przewody WN nowe
- Filtr paliwa nowy
- filtr powietrza nowy
- świece nowe
- kopułka nowa
- palec rozdzielacza nowy
Przyrost mocy jest, jednak nie jest jeszcze tak jak powinno byc no i szarpanie zostało. Mechanik który to robił mówi że trzeba by zwalić pokrywę zaworów i zobaczyć jak pracuje wałek rozrządu bo podejrzewa że on jest wytarty, możliwe to ? co radzicie robić ?
- Kat wywalony wstawiona strumiennica
- przewody WN nowe
- Filtr paliwa nowy
- filtr powietrza nowy
- świece nowe
- kopułka nowa
- palec rozdzielacza nowy
Przyrost mocy jest, jednak nie jest jeszcze tak jak powinno byc no i szarpanie zostało. Mechanik który to robił mówi że trzeba by zwalić pokrywę zaworów i zobaczyć jak pracuje wałek rozrządu bo podejrzewa że on jest wytarty, możliwe to ? co radzicie robić ?
- Wiśniowy18
- Czytacz
Podczas jazdy, i tak ogólnie jak zimny silnik to ma kopa przyspiesza dobrze chociaż zimnego nie krece wysoko ale pare razy dla testu do 3500 pokrecilem i ladnie sie zbiera i szarpania tez nie odczuwam. Dopiero jak sie rozgrzeje to ma mniej mocy i pojawia sie szarpanie.
- Wiśniowy18
- Czytacz
ja tez mialem szarpanie silnikiem ale mi nawet na postoju szarpalo, myslalem ze to swiece lub kable lub kopulka lecz nic z tych rzeczy okazalo sie ze to silniczek krokowy ale u Ciebie jest chyba co innego jezelli szarpie tylko momentami bo u mnie to masakra byla z tym szarpaniem ....
- ggiibboonn
- Czytacz
• Strona 1 z 1