Witam. Ostatnio zauwazylem, ze glownie na 1 i 2 biegu, da sie odczuc szarpniecie autem w momencie szybkiego puszczenia pedalu gazu. Nie jest to zbytnio uciazliwe, ale chcialbym wiedziec czy to nie poczatek jakiegos wiekszego problemu. 2000 km temu mialem wymieniane wszystkie plyny, rozrzad, filtry, swiece. Poza tym silnik chodzi rowno, nie szarpie w czasie przyspieszania. Ze skrzynia tez nie ma problemow, biegi wchodza gladko.
Czekam na wasze sugestie.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Trzeba rozróżnić dwie sprawy. Pierwsza to szarpniecię spowodowane mechaniką, czyli luzy w układzie przeniesienia napędu (półosie głównie), luzy poduszek silnika. Druga to jakiś błąd w sterowaniu silnikiem który w momencie schodzenia z obrotów szarpnie podnosząc je na moment. Trzeba by sie oprzeć na ocenie kogoś wprawnego, bo na odległość ciężko powiedzieć wiecej.
- pablomed
- Members
u mnie to samo jest, czasami nie szarpnie, ale jak szarpie to masakra jest.... u mnie mechanik mowi ze to poduch sa, narazie nie wymieniam ich z powodu braku funduszy wiec nie powiem ci czy to u mnie pomoglo 

Papier ścierny: kilka złotych, Golf mk3: kilka tysięcy złotych, ścierać z niego lakier
Bezcenne 
>>mk3 abd by Dam88 <<
Bezcenne 
>>mk3 abd by Dam88 <<
-

Dam88 - VIP
• Strona 1 z 1