witam
szukalem na forum ale nie bylo zadnej jednoznacznej odpowiedzi co moze byc przyczyna takiego zachowania golfika szrpie na jałowym i czasami przy redukcji na bieg takie lekkie dławienie jak na luzie czuc nawet trzesienie sie slinika hmm
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Kolego. Mam to samo. Golfina dodawała mi obrotów przy zmianie biegów. Mechanik wymienił mi czujnik potencjometru przepustnicy ( czy jakoś tak- sam już nie wiem) i zamiast dodawać obrotów przy zmianie biegów, teraz zaczął się przyduszać. Obrotów już nie dodaje, ale teraz momentami łapie zajebistego muła i obroty spadają do 300-400obr--- aż budą trzęsie. Mechanior powiedział że jak wymienie silniczek krokowy to będzie dobrze.
- JETI MK3
- Berbeć
gdyby korkowiec padł to by ci trzymał jedną wartość i albo niskie obroty były albo wysokie
lub by sie zacinał
korkowca da sie sprawdzić np według instrukcji nastawy biegu jałowego z książki<podać 6v na styki korkowca i sie wsunie a odwrotnie wysunie> lub na podstawie obserwacji przepustnicy przy dodawaniu gazu i puszczani bo wtedy on przechwytuje przepustnice i nie pozwala za szybko silnikowi zejść na jałowe tylko powoli
a takie dziwne poszarpywania to albo podstawka pod przepustnicą sie kończy albo tps pada lub wtyczka zasniedział
lub by sie zacinał
korkowca da sie sprawdzić np według instrukcji nastawy biegu jałowego z książki<podać 6v na styki korkowca i sie wsunie a odwrotnie wysunie> lub na podstawie obserwacji przepustnicy przy dodawaniu gazu i puszczani bo wtedy on przechwytuje przepustnice i nie pozwala za szybko silnikowi zejść na jałowe tylko powoli
a takie dziwne poszarpywania to albo podstawka pod przepustnicą sie kończy albo tps pada lub wtyczka zasniedział
Średnie spalanie 7,5>8l lpg /5,8l pb
- dziabi3
- Members
• Strona 1 z 1