witam, mam golfika 1.6 Cl z 96 roku. Wielopunktowy wtrysk, LPG sekwencja. Pisze o instalacji ale ona winy za poniższe problemy nie ponosi... Na zimnym silniku podczas przyśpieszania można odczuć jakby coś mnie przytrzymywało a nawet hamowało, przy tym brak mocy i nie równomierne przyśpieszanie, szarpanie. Auto jest słabe, podczas ruszania gdy nie dodam więcej gazu(ponad 2k) to czasami nie ruszę i zgaśnie. Sam odgłos z tłumnika można porównać do traktora a na ciepłym silniku idzie równo i basowo. Przejadę 2 czy 3 km i wszystko jest ok. Na ciepłym silniku działa wszystko bez zarzutu. Działo mi się to również już w lecie. Dodam że jest to przy jeździe na Pb a nie na gazie. Na gazie tego nie zauważyłem bo gaz przełącza mi się jak silnik jest już ciepły. Co to może być??? wymieniłem czujnik temperatury, filtr powietrza, palec w kopułce, przeczyściłem przepustnice i niestety dalej problem jest ten sam:( aha no i VAG nic nie wykazał... Czy to może mieć coś wspólnego z ssaniem?? Co odpowiada za ssanie?? mogę mieć to jakoś uszkodzone?? jest to możliwe?? czekam na odpowiedzi i z góry dzięki
pozdro
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
szarpanie,brak mocy, przyśp, tylko na zimnym...
MOJA FUUURKA:)
-

tomekm - Czytacz
jak jest silnik zimny to nie kręci się go wyżej niż 3000tys
bo musi sie zagrzać moj też nie ma mocy jak jest zimny...
jak zapalisz na BP to słychać z silnika taki odgłos jak byś miał diesla?
bo musi sie zagrzać moj też nie ma mocy jak jest zimny...
jak zapalisz na BP to słychać z silnika taki odgłos jak byś miał diesla?
-

marcinkoz2910 - Members
wiem że nie kręci się go wysoko, dlatego pisze 2tys... przecież do 2 tyś też można przyśpeiszać:)
palę tylko na pb bo mam sekwencję, a jak odpale to tak jak pisałem, chodzi dziwnie... a co do tego że nie ma mocy jak jest zimny to tak być nie może, to nie jest normalne...
palę tylko na pb bo mam sekwencję, a jak odpale to tak jak pisałem, chodzi dziwnie... a co do tego że nie ma mocy jak jest zimny to tak być nie może, to nie jest normalne...
-

tomekm - Czytacz
tomekm, jeśli na zimnym Ci stukocze silnik to popychacze będą już zawalone ale musisz określić dokładnie jaki to dzwięk i skąd dochodzi...
po potem popychacze dostają olej i jest już cisza
ale czekaj aż jakiś mechanik się wypowie
po potem popychacze dostają olej i jest już cisza
ale czekaj aż jakiś mechanik się wypowie
-

marcinkoz2910 - Members
ten dźwięk to jest najmniejszy problem... więc tym się nie przejmujmy, rok temu robiłem remont silnika i przypuszczam że tam jest wszystko ok. głownie chodzi mi o brak mocy i tak jakby duszenie przy przyśpieszaniu ale tylko na zimnym, nie wiem co z tym ssaniem...
[ Dodano: 2009-10-13, 15:40 ]
ma ktoś jeszcze jakieś propozycje??
[ Dodano: 2009-10-13, 15:40 ]
ma ktoś jeszcze jakieś propozycje??
-

tomekm - Czytacz
• Strona 1 z 1