Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Świece
Witam golfiarzy! interesuje mnie czy ma ktos z was swiece ngk na pokładzie? warte sa kupna?
- michał1903
- Badacz tematu
Ja mam i z tego co wiem to sa to jedne z lepszych w tej cenie swiec... i bardzo duzo osob je kupuje...
Ja moge osobiscie polecic...
zrobilem na nich juz okolo 13tys i jest wszystko jak nalezy...
Tu jest strona mozna poczytac dobrac do swojego autka swiece http://www.ngkntk.pl/Swiece_zaplonowe_z ... 315.0.html
Ja moge osobiscie polecic...
zrobilem na nich juz okolo 13tys i jest wszystko jak nalezy...
Tu jest strona mozna poczytac dobrac do swojego autka swiece http://www.ngkntk.pl/Swiece_zaplonowe_z ... 315.0.html
Ostatnio edytowano 23 lut 2009, o 23:02 przez K@mil, łącznie edytowano 2 razy
-

K@mil - POMOCNIK

michał1903, ja mam takie założone od wakacji i się spisują świetnie nawet w programach VW niektóre silniki miały zakładane NGK (tak zalecają te programy) lub też boscha były zakładane te dwie firmy świetnie się spisują i są godne polecenia
Ja miałem w swoim Boscha z 1 elektrodą teraz mam NGK z 3 elektrodami i na jednych i drugich pracuje silnik równo a wymieniłem dlatego że ja jestem zdania że co się zużywa to się wymienia po danym przebiegu, a nie znając przebiegu świec wolałem wymienić niż mieć potem niespodziankę
[ Dodano: 2009-02-23, 22:03 ]
Jak będziesz kupował gdzieś w sklepie to podajesz pojemność i niedocenioną informacją jest też kod silnika i na podstawie tych danych dobierasz świece (bo one mają różne numery na pudełku a co numer to inny motorek)
Ja miałem w swoim Boscha z 1 elektrodą teraz mam NGK z 3 elektrodami i na jednych i drugich pracuje silnik równo a wymieniłem dlatego że ja jestem zdania że co się zużywa to się wymienia po danym przebiegu, a nie znając przebiegu świec wolałem wymienić niż mieć potem niespodziankę
[ Dodano: 2009-02-23, 22:03 ]
Jak będziesz kupował gdzieś w sklepie to podajesz pojemność i niedocenioną informacją jest też kod silnika i na podstawie tych danych dobierasz świece (bo one mają różne numery na pudełku a co numer to inny motorek)
-

marcinkoz2910 - Members
jeszcze nie słyszałem żeby ktoś narzekał na NGK to dobra i solidna marka ich świece są po prostu dobre . Czy z 3 elektrodami są lepsze
? Dla mnie są porównywalne 1elektrodowe i 3 elektrodowe 
? Dla mnie są porównywalne 1elektrodowe i 3 elektrodowe -

Edek12345 - Members
ok dzieki, a jeszcze oznaczenie silnika mam chyba 2e, bo jest z poczatku 94 r, 8v cabrio i numery ma chyba 1HXO ALBO 1EXO, nie pamietam dokladnie juz
- michał1903
- Badacz tematu
dobra marka NGK no jak swiece to i przewody i kopolka i palec (jak jest kasiora) i po problemie pozdro 
Wódka 25zł; Kieliszki 5zł ;spojrzenie matki gdy wracasz do domu nad ranem--bezcenne
moj-golf/bordowy-metalic-by-sitos-banditos-t23878.html
moj-golf/bordowy-metalic-by-sitos-banditos-t23878.html
-

sitek699 - Members
ja na ngk zrobiłem około 35tys na gazie a nie były nowe jak zakładałem gaz. po takim przebiegu nie wyglądały najlepiej więc założyłem nowe, też ngk, no i zonk - żadnej zmiany w pracy silnika tzn mogłem jeszcze na tamtych starych spokojnie śmigać 

-

mani51 - Members
podobno lepsze ale nie licz że przybędzie Ci mocy dzięki temumani51 napisał(a):ok dzieki koledzy, marcinkoz a te z trzema elektrodami sa jakies lepsze?
![cwaniak ;]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
-

marcinkoz2910 - Members
• Strona 1 z 1