mozesz smialo stosowac jedno lub trzy elektrodowe metoda dzialania jest taka sama te trojelektrodowe maja poprostu trzy wyjscia iskry co niby ulatwia odpalania ale jak dbasz o silnik i wymieniasz kiedy trzeba to jednoelektrodowe tez sa dobre polecam ngk
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
nie ma roznicy jedyna roznica to jazda na "wymeczonych" swiecach i na nowych
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
3 elektrodowe to przeżytek i pic na wodę. Po jakimś czasie wypalają się elektrody i w ogóle gubi iskrę lub jest ona skierowana tak że jest bardzo słaba. Polecam Denso K20TT. Na rysunku po prawej jest zastosowana wysunięta górna elektroda co zapobiega zgromadzaniu się nagaru na niej i odwdzięcza się dłuższą żywotnością i lepszą pracą.
prezesik25, ja mam klekota ale sprzedałem niezliczoną ilość tych świec detalistom i warsztatom i każdy z nich jest zadowolony zero reklamacji ani zwrotów i każdy mówi że są świetne i cena bardzo przystępna bo 14 zł za sztuke gdzie ngk lub bosch coś koło 25
Pajdus, ja nie jestem przekonany bo bosch robi wszystko klocki świece tarcze paski i wiele innych po sprzęt agd i rtv a denso to firma robiąca tylko i wyłącznie w branży motoryzacyjnej. No ale to Twoja decyzja