Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Swap silnika z 2,0ABF na 1,4ABD
Witam. Mam takie pytanie czy Jest możliwe zrobić SWAP z silnika 2,0 16v ABF na silnik 1,4 8v ABD i czy wszystkie wiązki i łapy będą pasowały ? Swap robię tylko po to że na ten czas nie posiadam środków na remont ABF'a a mam 2 samochód z silnikiem ABD. Pozdrawiam
Niżej nie mogę, bo urwę podłogę ! 

-

JAFAS - Czytacz
- Rocznik: 1995
- Silnik: 1.8GT Special Edition
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
skoro masz drugie auto z 1.4 to zostaw ABF w spokoju a jeździj drugim. swap totalnie bez sensu, wyjdzie że będziesz musiał dokupić to, tamto (zawsze jakies kwiatki wychodzą) i wyjdzie na jedno z remontem ABF
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: kombi
Do tego skrzynia, wydech, wybierak biegow, pedaly wraz z linka, bo abf bodajze juz na wysprzegliku, uklad chlodzenia tez ciut inny, wiazka silnika, licznik, przeguby ewentualnie moglbyby styknac.
Zielony Family: moj-golf/zielona-perla-by-grzesiek2507-t58764.html
Moj poprzedni "Europe":
moj-golf/czerwony-golfik-by-grzesiek2507-t46031.html
Moj poprzedni "Europe":
-

Grzesiek2507 - Members
Opik, Akurat zawias moglby zostac, bo ponoc idzie przekołowac przeguby skladajac z dwoch jeden, gdzies mi sie o uszy obilo.
JAFAS, na dobra sprawe tak, bo policz jaka robota Cie czeka, potem ewentualny powrot abf-a po remoncie. A wiadomo ze podczas swapa wyskocza jeszcze jakies dodatkowe koszta, bo cos tam trzeba bedzi dokupic/wymienic. Sprzedaj tego po strzale i za zarobiona flote remontuj 16stke
JAFAS, na dobra sprawe tak, bo policz jaka robota Cie czeka, potem ewentualny powrot abf-a po remoncie. A wiadomo ze podczas swapa wyskocza jeszcze jakies dodatkowe koszta, bo cos tam trzeba bedzi dokupic/wymienic. Sprzedaj tego po strzale i za zarobiona flote remontuj 16stke
Zielony Family: moj-golf/zielona-perla-by-grzesiek2507-t58764.html
Moj poprzedni "Europe":
Moj poprzedni "Europe":
-

Grzesiek2507 - Members
W ogóle dla mnie dziwne jest to że ktoś chce pchać najsłabszy silnik do golfa wywalając znakomity silnik , nie mogę zrozumieć sensu w tym ,
ale jak koledzy pisali zmiana na te nieszczęsne ABD to nie będzie takie hop siup , cały swap elektryki , układu chłodzenia, układy wydechowego , przeniesienia napędu , no dosłownie masa roboty a efekt gorzej niż zły
ratuj tego ABF i ciesz się z jazdy 
ale jak koledzy pisali zmiana na te nieszczęsne ABD to nie będzie takie hop siup , cały swap elektryki , układu chłodzenia, układy wydechowego , przeniesienia napędu , no dosłownie masa roboty a efekt gorzej niż zły
ratuj tego ABF i ciesz się z jazdy 
-

Pozor - Members
• Strona 1 z 1