Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
swap silnika z 1.8 na 1.8 gt
jestem posiadaczem golfinki z silnikiem 1.8 (75km) niestety po wymianie oleju i przejechaniu 2000km stan z oleju na bagnecie z pelnego zszedl do minimum mechanik powiedzial ze najprawdopodobniej siedza uszczelniacze lub pierscienie(poprzedni wlasciciel nim szalal) co bym musial zmienic zeby wsadzic mu silniczek 1.8gt
- luqasz
- Berbeć
AAM od ABS/ADZ odróżnia bodajże tylko wałek i ECU więc albo napraw swojego AAM'a + dołóż ww elementy albo rób swapa. Reszta podzespołów powinna spokojnie pasować od AAM.
- Yuri
- Czytacz
nie wiem co trzeba zmienić ale mogę sprzedać ci mój silniczek ze wszystkim co jest pod maską bo wymieniam u siebie z 1,8 gt na 1,8 turbo
- Sawno
- Czytacz
Jezeli kupisz dobrego 1.8 GT to nic nie musisz dorzucać. Weź tylko powiedz gościowi który bedzie go sprzedawał żeby zostawił Ci kolektor wydechowy i sterownik który jest pod szybą(nie jest konieczny ale weź) a najlepiej jak kupisz z osprzętem ale to dodatkowe koszty. Budowie niczym sie nie różnią.Ale jeśli u Ciebie siedza uszczelniacze np to nie jest raczej kosmiczny wydatek ale jak ubyło Ci ze 2 litry oleju po 2000tys km to od groma to nie wiem czy to tylko uszczelniacze;/ Pzdro
Jak jest sprawunia to walić na gadu
- Piotr Bąk
- Czytacz
Yuri napisał(a):AAM od ABS/ADZ odróżnia bodajże tylko wałek i ECU więc albo napraw swojego AAM'a + dołóż ww elementy albo rób swapa. Reszta podzespołów powinna spokojnie pasować od AAM.
nie tylko to, inne są tez tłoki, mają mniejsze wgłębienia
Do swapa musisz mieć przedewszystkim młyn 1.8ABS kolektor wydechowy i ECU.Osprzęt jest ten sam co w AAM.
Był Golf3- największy błąd mojego życia...
a teraz...
Elegancja, komfort , nienaganna jakość i aksamitnie pracujący silnik Millera![cwaniak ;]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
a teraz...
Elegancja, komfort , nienaganna jakość i aksamitnie pracujący silnik Millera
![cwaniak ;]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
- KristoF
- Members
krissmysticblau napisał(a):Yuri napisał(a):AAM od ABS/ADZ odróżnia bodajże tylko wałek i ECU więc albo napraw swojego AAM'a + dołóż ww elementy albo rób swapa. Reszta podzespołów powinna spokojnie pasować od AAM.
nie tylko to, inne są tez tłoki, mają mniejsze wgłębienia![]()
Do swapa musisz mieć przedewszystkim młyn 1.8ABS kolektor wydechowy i ECU.Osprzęt jest ten sam co w AAM.
"Młyn" niech ktoś to przetłumaczy bo noob jestem

-

Kaoz - Czytacz
Good, głowice to się spodziewałem razem z silnikiem
"młyn" mnie troszkę zmylił
Dzięki za rozjaśnienie sytuacji
"młyn" mnie troszkę zmylił
Dzięki za rozjaśnienie sytuacji
-

Kaoz - Czytacz
• Strona 1 z 1