elo
temat jest prosty. czy przy swapie na silnik z anglika naprawdę trzeba przedłużać KAŻDĄ wiązkę jak to mój mechanik twierdzi? bo wg użytk hanss jest to raptem 5 kabelków + rozpięcie wiązki i przełożenie na 2gą stronę.
swap z aam na 2.0 agg
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Imper, dla przykładu do swapa na 1.8 turbo trzeba podłączyć 6 kabelków, aby odpalic go (tak masz rację mono a wielopunkt jest więcej kabli, ale wszystkie przecież idą do komputera silnika, a nie do wnętrza auta)
To się tak wydaje, że różnice itd, ale np zbiorniczek wyrównawczy płynu chłodniczego ma taki sam czujnik, temperatura wody taki sam czujnik, czujnik płynu hamulcowego też taki sam, filtr węglowy to samo itd itd. Wszystko co wchodzi do komory auta jest takie samo (poza dosłownie kilkoma kablami), a różnice są tylko na poziomie silnik <=> komputer
To się tak wydaje, że różnice itd, ale np zbiorniczek wyrównawczy płynu chłodniczego ma taki sam czujnik, temperatura wody taki sam czujnik, czujnik płynu hamulcowego też taki sam, filtr węglowy to samo itd itd. Wszystko co wchodzi do komory auta jest takie samo (poza dosłownie kilkoma kablami), a różnice są tylko na poziomie silnik <=> komputer-

Rafit - Badacz tematu
tak tutaj sie z Toba zgodze ale prawda jest taka ze zrobic to trzeba. No i na moje robisz niepotrzebne nadzieje komus kto tego nie ogarnie. BO to trzeba jednak usiasc przy schematach i pomyslec. Zwykly user tego forum nie zrobi tego bo przy pierwszym lepszym schemacie chwyci sie za glowe. Ja mimo wszytsko wolalbym kupic cala wiazke ORI
-

Imper - Members