Swap 1.4 na VR6

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Swap 1.4 na VR6

Postprzez wls91 » 14 mar 2010, o 23:29

Cześć Panowie :) Pewnie był już gdzieś taki temat, ale nie mogłem poszukać, jak ktoś ma to proszę wysłać mi link.

Moje pytanko jest takie: Mam do kupienia wmiare taniego i ładnego mk3 ale z silnikiem 1.4 i znalazłem niby kompletną przekładke na swapa 2.8

Co musiałbym mieć do tej przekładki? Opłaca się to w ogóle? Rozumiem, że musi być slink, skrzynia, komputer, łapy do silnika i ?

Dzięki z góry
wls91
Berbeć
 
Posty: 14
Dołączył(a): 16 lis 2009, o 19:08
Lokalizacja: WLKP

Swap 1.4 na VR6

 

Postprzez marcinkoz2910 » 15 mar 2010, o 01:38

wls91, cały przód + hamulce

Silnik, skrzynia biegów, instalacja silnika z komputerem, układ chodzenia, sanki pod silnik, przedni pas, hamulce tarczowe z przodu i z tyłu wentylowane większe niż w 1,4 no i chyba najważniejsze koła na 5 śrub bo nie widziałem MK3 VR na 4 śruby chyba że hamulców nie zmienisz
Avatar użytkownika
marcinkoz2910
Members
 
Posty: 4293
Dołączył(a): 20 lip 2008, o 15:16
Lokalizacja: Pogórze /k. Skoczowa

Postprzez strzeliniasty » 15 mar 2010, o 11:53

lepiej sprzedaj swojego i kup VR-era taniej cie wyniesie bo autka z tym silnikiem nie sa drogie
Avatar użytkownika
strzeliniasty
Members
 
Posty: 2656
Dołączył(a): 9 paź 2008, o 22:42
Lokalizacja: Strzelin / Wrocław

Postprzez Kaldur » 15 mar 2010, o 17:59

Do tego co koledzy wymienili należy dodac licznik. VR wkreca sie na wyższe obroty bodaj 7500 tyś i licznik zamyka na 240 km\h. Do tego wszystkiego trzeba zastanowić sie na wydajnościa pompy paliwa w zbiorniku.
Jak dla mnie wkłądanie VR w 1,4 to pomyłka. A jeśli juz się uprzesz to sporo pracy przed Tobą.
JEST NISKO JEST ZAJEFAJNIE!!!
MK3 GT 90 KM
Kliknij poniżej i oceń
moj-golf/moj-gofer-mk3-t18318.html
Avatar użytkownika
Kaldur
Badacz tematu
 
Posty: 287
Dołączył(a): 4 kwi 2009, o 19:33
Lokalizacja: Toruń
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez luki34 » 15 mar 2010, o 18:02

Kaldur napisał(a):licznik zamyka na 240 km\h

na 260kmh
Avatar użytkownika
luki34
Czytacz
 
Posty: 128
Dołączył(a): 27 wrz 2008, o 10:43
Lokalizacja: VAG-Podkarpacie.pl

Postprzez Imper » 15 mar 2010, o 21:34

Kaldur, ABF ma tylko skale do 7500 vr tak do 7000. Troche dlubania przy tym jest. marcinkoz2910, Mozna sobie spokojnie zrobic GTI 4x100 z hamulcami 280mm i tarczami na zadzie. :) wiem bo mam
Avatar użytkownika
Imper
Members
 
Posty: 1601
Dołączył(a): 4 gru 2007, o 02:30
Lokalizacja: Bydgoszcz

Postprzez marcinkoz2910 » 15 mar 2010, o 22:01

Imper napisał(a):Mozna sobie spokojnie zrobic GTI 4x100 z hamulcami 280mm i tarczami na zadzie. :) wiem bo mam
Tobie w to akurat uwierzę :-)
Avatar użytkownika
marcinkoz2910
Members
 
Posty: 4293
Dołączył(a): 20 lip 2008, o 15:16
Lokalizacja: Pogórze /k. Skoczowa

Postprzez luki34 » 15 mar 2010, o 22:11

marcinkoz2910 napisał(a):Imper napisał/a:
Mozna sobie spokojnie zrobic GTI 4x100 z hamulcami 280mm i tarczami na zadzie. :) wiem bo mam
Tobie w to akurat uwierzę :-)

ja miałem seryjnie z przodu wentylowane 256mm a z tyłu niewentylowane troszkę mniejsze. a teraz na przód założę 280mm a mam rozstaw 4x100 ;-)
Avatar użytkownika
luki34
Czytacz
 
Posty: 128
Dołączył(a): 27 wrz 2008, o 10:43
Lokalizacja: VAG-Podkarpacie.pl

Postprzez Pro100 » 15 mar 2010, o 22:25

Moim zdaniem nie opłacalna impreza chyba że masz troche kasy i chcesz po prostu się pobawić to czemu nie :)
Avatar użytkownika
Pro100
VIP
 
Posty: 2623
Dołączył(a): 22 cze 2008, o 16:38
Lokalizacja: Pruszcz Gdański
Rocznik: 93
Silnik: R32
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Radi » 16 mar 2010, o 22:14

Dolicz do tego jeszcze zawieszenie bo vr cięższy jest, moim zdaniem nie opłaca się za dużo elementów trzeba wymienić lepiej kupić ori VR6
Avatar użytkownika
Radi
Members
 
Posty: 2831
Dołączył(a): 16 lut 2009, o 12:15
Lokalizacja: GKA
Rocznik: 93
Silnik: 2.8 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Imper » 16 mar 2010, o 22:21

jest masa gratow i pierdolek ktore jeszcze trzeba wymienic. np przy zmianie hamulcy na 280 trzeba zmienic wahacze i stabilizator, poduchy pod silnik... i tak mozna by wymieniac i wymieniac :)
Avatar użytkownika
Imper
Members
 
Posty: 1601
Dołączył(a): 4 gru 2007, o 02:30
Lokalizacja: Bydgoszcz

Postprzez Sawno » 16 mar 2010, o 22:31

i jeszcze wpis w dowód odnośnie pojemności
Sawno
Czytacz
 
Posty: 56
Dołączył(a): 19 mar 2008, o 21:12
Lokalizacja: Kamień Pomorski

Następna strona

- - -



Powrót do Silniki benzynowe

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot], Google [Bot] i 20 gości