swap 1,4 na 1,6

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

swap 1,4 na 1,6

Postprzez stasiuzajas » 19 lis 2014, o 21:07

Wita. Mam golfika trójkę i chce zrobić swapa silnika na mocniejszy :) chciałbym się dowiedzieć co potrzebuje oprócz silnika i skrzyni. W aucie mam silnik 1,4 60 0km na jednopunktowym wtrysku chciałbym zmienić na 1,6 100 km lub 101 km oznaczenia silników
stasiuzajas
Berbeć
 
Posty: 13
Dołączył(a): 19 lis 2014, o 20:49
Lokalizacja: poręba wielka

swap 1,4 na 1,6

 

Postprzez k-m-r1 » 19 lis 2014, o 21:50

wiazki przewodów ECU jak jest imo to też
silnik skrzynia komplet
przedni pas inna chlodnica
kto wie czy klimy nie bedzie ??


chyba wybierak bo jest inny

jak masz dawce to stawiaj obok i wymieniaj
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
Avatar użytkownika
k-m-r1
Weteran
 
Posty: 2080
Dołączył(a): 24 sie 2008, o 18:48
Lokalizacja: OOL DW Praszka Wrocław

Postprzez stasiuzajas » 19 lis 2014, o 23:26

wydaje mi sie ze pas przedni jest ten sam.
stasiuzajas
Berbeć
 
Posty: 13
Dołączył(a): 19 lis 2014, o 20:49
Lokalizacja: poręba wielka

Postprzez VolDan » 20 lis 2014, o 08:19

sprawdź czy 1,6 ma węże do chłodnicy z 2 stron, jak nie ma to pas jest ten sam :)
Gaz mam w podłodze, nie w bagażniku
VolDan
Moderator Globalny
 
Posty: 681
Dołączył(a): 7 wrz 2014, o 15:22
Lokalizacja: Wrocław
Rocznik: 92
Silnik: ABD POWER
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez stasiuzajas » 20 lis 2014, o 17:15

ale z zawieszenia hamulcó nie trzeba przekładac ?
stasiuzajas
Berbeć
 
Posty: 13
Dołączył(a): 19 lis 2014, o 20:49
Lokalizacja: poręba wielka

Postprzez VolDan » 20 lis 2014, o 19:49

nie, Silnik, Skrzynia (jak chcesz), wiązka ecu
Gaz mam w podłodze, nie w bagażniku
VolDan
Moderator Globalny
 
Posty: 681
Dołączył(a): 7 wrz 2014, o 15:22
Lokalizacja: Wrocław
Rocznik: 92
Silnik: ABD POWER
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez stasiuzajas » 20 lis 2014, o 19:54

ok dzięki. Czyli nie ma tak dużo roboty :D

[ Dodano: 2015-05-21, 00:09 ]
Witam. Pisze tutaj bo nie chce robić nastepnego tematu

[ Dodano: 2015-05-21, 00:12 ]
jeśli chce przełozyc silnik w aucie na wiekszy aa nie sa te same oznaczenia i moje pytanie nasuwa sie czy beda z tym jakies problemy. Bo chce przełozyc 1,4 60km na 1,6 100km i czy bedzie wszystko pasowało przewody od paliwa itp ?
stasiuzajas
Berbeć
 
Posty: 13
Dołączył(a): 19 lis 2014, o 20:49
Lokalizacja: poręba wielka


- - -



Powrót do Silniki benzynowe

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 33 gości