Witam. Od pewnego czasu podchodzę do tematu swapa z wyżej podanymi silnikami, jaki na jaki chce wymienić to widać. Wie ktoś lub robił ktoś takiego swapa? I tutaj mam kilka pytań.
1. Ile mniej więcej pieniędzy trzeba na takie coś przygotować.
2. Jakie części pójdą do wymiany oprócz silnika (mówie o wszystkich co jest pod maską), skrzyni biegów i baku paliwa?
3. Jaki jest średni czas oczekiwania na wymianę oddając do mechanika ?
Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
taniej pewnie wyjdzie kupić jakiegoś tdi, bądź rozbitka tdi w tył i poprzekładać. Trzeba pozmieniać hamulce, całą wiązkę, zegary, wydech bo ten z 1.4 będzie zbyt wąski
- robert19kor
- Badacz tematu
szczerze mówiąc jest to nie opłacalne . Nie dość że musisz 3/4 samochodu zmienić to w dodatku robota papierkowa
na przeglądzie jak gadałem z diagnostą to mówił że nie lubią takich rzeczy robić w wydziale komunikacji a wiadomo z czym się to wiąże . 
na przeglądzie jak gadałem z diagnostą to mówił że nie lubią takich rzeczy robić w wydziale komunikacji a wiadomo z czym się to wiąże . 
-

Pozor - Members
Dawko napisał(a):2. Jakie części pójdą do wymiany oprócz silnika (mówie o wszystkich co jest pod maską), skrzyni biegów i baku paliwa?
tu masz co nieco.. http://www.golf3.pl/topics10/golf-14-ae ... t52738.htm
Dawko napisał(a):3. Jaki jest średni czas oczekiwania na wymianę oddając do mechanika ?
No o to to chyba najlepiej by było zapytać w wybranym zakładzie. Czy podjęliby się takie operacji i ile za to by zawołali.
-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
ile będzie kosztować ? zalerze czy masz czesci czy kupujesz
zalerzy co jest w komplecie a czego brak
zalerzy od mechanika i od tego czy wszystko ruszy
co potrzeba?
od silnika skrzyni wybieraka przez wydech hamulce pompke paliwa przewody elektryczne z wiązkami i skrzynkąbnezpieczników po przewody paliwowe przedni pas z chłodnica IC komp ECU licznik ...
nie opłąca sie :nie tyczy sie tych co wygrali w totka kumulacje'
zalerzy co jest w komplecie a czego brak
zalerzy od mechanika i od tego czy wszystko ruszy
co potrzeba?
od silnika skrzyni wybieraka przez wydech hamulce pompke paliwa przewody elektryczne z wiązkami i skrzynkąbnezpieczników po przewody paliwowe przedni pas z chłodnica IC komp ECU licznik ...
nie opłąca sie :nie tyczy sie tych co wygrali w totka kumulacje'
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
Jesli chcesz zrobic taka wymiane silnika to lepiej kupic cale autko tzn golfa z takim silnikiem uderzony czy skorodowany byle zeby mial dobry silnik itp mozesz juz kupic takiego golfa od 1200zl juz i mysle ze sie oplaca jesli chodzi o koszt robocizny to mysle ze cos ok 1000zl bo jest naprawde duzo pracy Gdybys sam to zrobil to moim zdaniem sie oplaca ale jesli masz to komus oddac to juz sie nie oplaca za bardzo Jeszcze tez zalezy w jakim stanie masz swojego golfa mam tu na mysli stan blacharki bo jesli jest sporo rudego to lepiej sprzedac i dolozyc i kupic innego golfa TDi 

Moj TDi http://www.golf3.pl/topics2/mk3-czarny- ... t48647.htm
JEDNO SERCE JEDNO BICIE JAZDA GOLFEM TO JEST ŻYCIE
AUTO-COMPLEX
-mechanika
-blacharstwo
-konserwacja
-czesci oleje filtry
e-mail:auto.complexx@interia.eu
Tel 723317489
KOLUSZKI ul NATOLIŃSKA 18
JEDNO SERCE JEDNO BICIE JAZDA GOLFEM TO JEST ŻYCIE
AUTO-COMPLEX
-mechanika
-blacharstwo
-konserwacja
-czesci oleje filtry
e-mail:auto.complexx@interia.eu
Tel 723317489
KOLUSZKI ul NATOLIŃSKA 18
-

marcino1 - Badacz tematu
Ja teraz coś takiego robię tylko że wkładam TDIka do mk2. Wcześniej było tam 1.3, a więc na pewno będziesz potrzebował instalacji tej od skrzynki bezpieczników do silnika, w dieslu gaz i sprzęgło jest sterowane elektronicznie i hydraulicznie nie wiem jak jest u Ciebie. Hamulce musisz przełożyć ogólnie najlepiej cały zawias przedni no bo diesel jest cięższy. To chyba wszystko w sumie. 

-

gizu69 - Czytacz
Jednak widzę, że nie ma sensu więc ze swapa nici... Chciałem ekonomiczny i mocny silnik bo mój mnie dobija. Może mulem nie jest, ale demonem też nie i do tego 12l/100 to trochę za dużo jak dla mnie.
W ogóle tak jak już jesteśmy w temacie silnika, w moim widziałem, że wężyk pękł ten co tutaj jest biały :
http://tablica.pl/oferta/monowtrysk-gol ... 1QsaB.html
To trochę dalej gdzie jest peszel brązowy, a potem czarny. Wie ktoś jak to wymienić ? I od czego on jest? On idzie potem do filtra powietrza.
PS. Paint
Konkretnie to ten przewód poszedł, jest przerwany w tym miejscu gdzie jest ta czerwona kropka. 
W ogóle tak jak już jesteśmy w temacie silnika, w moim widziałem, że wężyk pękł ten co tutaj jest biały :
http://tablica.pl/oferta/monowtrysk-gol ... 1QsaB.html
To trochę dalej gdzie jest peszel brązowy, a potem czarny. Wie ktoś jak to wymienić ? I od czego on jest? On idzie potem do filtra powietrza.
PS. Paint
Konkretnie to ten przewód poszedł, jest przerwany w tym miejscu gdzie jest ta czerwona kropka. 
-

Dawko - Czytacz
Wyciągasz go za wtryskiem,wymieniasz na nowy i po problemie.Dawko napisał(a):Wie ktoś jak to wymienić ?
Jest to podciśnienie do sterowania klapki zimne-ciepłe pod filtrem powietrza.Dawko napisał(a):I od czego on jest? On idzie potem do filtra powietrza.
-

łukasz1983 - Members
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
płaski śrubekretem podważasz i zejdzie lub obracasz i wyciągasz
popytaj w sklepie o weżyki podciśnienia w oplocie lub pokaż kawałem i w dobrym motoryzacyjnym będą mieli jakie 5-10 złmetr
popytaj w sklepie o weżyki podciśnienia w oplocie lub pokaż kawałem i w dobrym motoryzacyjnym będą mieli jakie 5-10 złmetr
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
• Strona 1 z 1