Witam. Mam golfa 1.6 jest on sprowadzony w niemczech. w Listopadzie '07 zacząłem od wymiany oleju i zalałem mu Mobil S. 10W40 czy mozliwe jest ze zrobiłem bląd zalewając go połsyntetykiem zamist mineralnym? miałem na minimum dolałem z przez 4 tygodnie 1l i juz jest minimum. Nie jeżdze bardzo duzo... Nie ma jakiś wycieków troche sie poci przy misce olejowej.
Mozliwa jest opcja ze za duzo mu wciskam... Ponieważ jak kupiłem był suchutki a teraz tak z lewej strony od rozrządu mi sie poci i chyba wycieka płyn chłodniczy...bo tez ze zbiorniczka ubywa troche.
Witam. Moim zdaniem musisz wymienić olej na gęstszy 15 w /40 i wymienić uszczelniacze zaworów, na pewno będzie lepiej. Uszczelniacze zaworów są tanie tylko przy ich wymianie trzeba wyciągać zawory z głowicy no i oczywiście dotrzeć zawory. Przy takim przebiegu to tylko mineralny olej, szkoda kasy na syntetyki.
czyli wymienić na mineralny 15W/40... Słuchaj a jeszcze mam taką objawe gdy rano odpalam samochód samochód ma niskie obroty gdy dodam gazu spadajace obrony nie raz tak spadna ze zgaśnie mi samochód.... gdy wyjeżdzam na ulice powiedzmy podjade 200m i skrecam to przy wrzuceniu na luz i gdy spada z obrotów tez mi zgasnie. Gdy Ciepły pracuje juz norlamnie.