Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
stożkowy filtr powietrza
witajcie! mam golfa 3 1.8 benzyna. jak zamontować w nim stożkowy filtr powietrza? czy obudowe zwykłego mam całkowicie zdemontować? w ogóle może potrzebna są całkowite przeróbki... pomóżcie 

- allex011279
- Berbeć
najlepiej wywalić całą obudowę, i przedłużyć rure dolotową i dać go w okolicy grila żeby zaciągał zimne powietrze z zewnątrz i najlepiej jeszcze go odizolaować od sinika zeby właśnie nie ciągnął ciepłego powietrza z grzejącego sie silnika.
-

noname_conek - Gaduła
jest sporo patentow na zrobienie dobrego dolotu... mozna ingerowac w balche i zrobic wlot boczny, mozna poprowadzic rure od wlotu wstawionego zamiast blendy czy tez dolnej kratki w zderzaku... co do samego montazu filtra przy silniku 1.8 wystarczy wywalic gorna czesc puszki wywalic stary wklad i odczepic rurke (od starej puszki) ktora idze od przepustnicy i na jej koncu zamontowac stozkowy filtr owijajac cala jakas mata termoizolacyjna badz tez mozna kupic stozek wraz z calym ukladem i taka specjalna rurke przymontowac bez izolowania jej czymkolwiek... no nie jeszcze jedno nie baw sie w stozki za 50zl bo to szkoda czasu nawet mozesz tylko jeszcze zamulic silnik... pozdro 

-

Imper - Members
ja bym był z fajnym wlotem na maskę z allegro
ale pisze tak bo sam tak chciał robić jak już miałem maskę przygotowaną przed lakierowaniem ale jakoś zrezygnowałem na rzecz stabilnej pracy lpg
ale pisze tak bo sam tak chciał robić jak już miałem maskę przygotowaną przed lakierowaniem ale jakoś zrezygnowałem na rzecz stabilnej pracy lpg
Średnie spalanie 7,5>8l lpg /5,8l pb
- dziabi3
- Members
• Strona 1 z 1