Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
stożkowy filtr powietrza
Witam, dzis zamontowalem u siebie stożkowy filtr powietrza ale nie wiem co mam zrobic z dwoma malymi wezykami ktore szły do puszki i co zrobic z tym jednym grubszym ktory idzie tez do puszki tyle ze na dole? No i jak ściągnąć tą dolna obudowe puszki, te gumki sciaglem z niej ale jeszcze cos blokuje.
- Robcio664
- Czytacz
- mateusz_918
- Gaduła
- Rocznik: 96
- Silnik: 1.9 AFN
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
dół puszki jest na wcisk od spodu . gruby wąż co idzie do puszki ( taki karbowany ) służy do doprowadzenia ciepłego powietrza , a dwa inne wezyki to podcisnienie służace to otwierania klapki w celu zasysania cieplego powietrza .
-

chomik - Fanatyk
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
powiedz kolega dał Ci coś ten stożek
pytam bo też założyłem stożek ale na krótko.. zrobiłem z aluminium taką ściankę odgrodziową miedzy silnikiem a błotnikiem żeby nie łapał ciepłego powietrza z komory silnika . zadowolony z zamontowania stożka oprócz fajnego dzwięku nic nie było powiem więcej było gorzej.. z wolnych obrotów auto gorzej ciągnęło dopiero koło 3 tys było lepiej . więc powróciłem do oryginału
pytam bo też założyłem stożek ale na krótko.. zrobiłem z aluminium taką ściankę odgrodziową miedzy silnikiem a błotnikiem żeby nie łapał ciepłego powietrza z komory silnika . zadowolony z zamontowania stożka oprócz fajnego dzwięku nic nie było powiem więcej było gorzej.. z wolnych obrotów auto gorzej ciągnęło dopiero koło 3 tys było lepiej . więc powróciłem do oryginału- sebastyanov
- Czytacz
• Strona 1 z 1