Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
(stożek) czy zmieni się dźwięk silnika??
Witam, szperałem po allegro i znalazłem stożek który mi się bardzo podoba a zarazem jest w przystępnej cenie. Odnośnie niego mam pytanko. Czy stożek za takie pieniądze zmieni odgłos silnika?? Pewnie to jakaś lipa ale nie chodzi mi o żadne podnoszenie mocy tylko o dźwięk i wygląd
-

jasiuekonom - Czytacz
i wogole nie wiem czy mi samochod bedzie dzialal na stozku, bo kiedys wyciagnalem filtr z puszki i zamknalem puszcze i zapalic pierdnal i zgasl i zalalo silnik i dopiero jak zalozylem spowrotem filtr to zapalil
ps: czyli moge kupic spokojnie ten filtr i bedzie fajnie buczal??
[ Dodano: 2009-03-08, 21:29 ]
aha i jeszcze jeden znalazlem, ktory waszym zdaniem lepszy?? ten drugi wydaje mi sie lepszy bo ma oslone taka smieszna termiczna http://www.allegro.pl/item560261491_fil ... _1_2l.html
ps: czyli moge kupic spokojnie ten filtr i bedzie fajnie buczal??
[ Dodano: 2009-03-08, 21:29 ]
aha i jeszcze jeden znalazlem, ktory waszym zdaniem lepszy?? ten drugi wydaje mi sie lepszy bo ma oslone taka smieszna termiczna http://www.allegro.pl/item560261491_fil ... _1_2l.html
-

jasiuekonom - Czytacz
heh dzieki za pomoc , i tak bede mu robil akwarium z przezroczysnej pleksy przeciw cieplemu powietrzu
:D:D
pozdrawiam
:D:D
pozdrawiam
-

jasiuekonom - Czytacz
Tanie stozki nie maja sensu. Na to sie trzeba wykosztowac kupujac np K&N za ~200zl a i montaz samego stozka to raczej bezsensowny pomysl. Juz lepiej wydech zmienic jesli koniecznie ma "buczec".
GOLF 3 - 1.6 75KM - ABU - GL 5D
kontakt: gg 4684235 / mail: clau&tlen$pl
kontakt: gg 4684235 / mail: clau&tlen$pl
-

Jacol - Badacz tematu
jasiuekonom, osiągów na pewno ci nie poprawi. co do buczenia to po prostu będzie slychać jak stożek zasysa powietrze wydajac przy tym taki dziwny dźwięk,coś podobnego do Blow Offa"zawór upustowy" - Choć do takiego samego efektu to mu duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuużo brakuje. Moim zdaniem jezeli nie planujesz modyfikacji wydechu ew. silnika to jest to zbędny gadżet,który kosztuje a i jego utrzymanie też nie jest takie proste
- Fasol
heh blow off'a miałem w s-coupe zarypista sprawa, jednak się zdecydowałem na sportowy tłumik i ten filtr powietrza też, kolega ma w tigrze właśnie, dał za stożek 69zł i tak mu super buczy ten stożek że ojoj. i jeszcze jedno nie mam katalizatora co przy sportowym wydechu i stozku jeszcze pewnie polepszy odgłos 

-

jasiuekonom - Czytacz
• Strona 1 z 1