Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
stan oleju
Siemka pisze na prosbe kumpla. ostatnio zmienialismy jakies miesiac temu olej w jego mk3 i po zalaniu bo od tamtej pory nie moze odczytac stanu oleju na bagnecie bo jest cała miarka w oleju. kolega troche sie zamartwia co jest nie tak. normalnie wyciagne bagnet ,wytre go szmata, wkładam i jak wyciagne to dalej jest cały zalany tak jak by przy duzo go było. a zalałem go 3,5l. (stary olej dobrze spuszczony) pomoze ktos
MĄDRA SOWA RADZI: LEGALIZOWAC I SADZIĆ!!!!
- rafal9119
- Members
Sprawdź odmę i korek wlewu to raz. Dwa Stań na równym terenie wyłącz silnik odkręć korek wlewu oleju i wyjmij bagnet poczekaj z o,5 godz , wytrzyj bagnet i sprawdź stan oleju ile pokaże ? 

-

pietrasiak2 - Members
odma czysta. a korek wydaje sie byc ok. juz tak pomyka koles miesiac i terazz do mnie sapie ze cos tam zrobilem . jak ja tylko normalnie wymienilem mu olej robie to ciagle u siebie a po za tym nie da rady cos zepsuc zmiana oleju.
MĄDRA SOWA RADZI: LEGALIZOWAC I SADZIĆ!!!!
- rafal9119
- Members
Na noc to nie musisz wyciągać i odkręcać , po prostu rano wyjmij bagnet wytrzyj go i włóż na chwilę wyjmij i zobacz stan.A może masz nieszczelny tzw lej bagnetu i poddmuchuje cisnienie z komory na bagnet ,albo nie wcisneliście do końca? 

-

pietrasiak2 - Members
• Strona 1 z 1