Sprawdzenie Przepływomierza

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Sprawdzenie Przepływomierza

Postprzez lantos » 24 sty 2012, o 19:45

Na początek mam pytanie. W 2.0 GTI ADY jest przepływomierz klapkowy?? czy inny? i jak sprawdzic czy jest walniety?
Bez podpinania pod komputer na komputerze niby jest dobrze, ale autko jest jakies zamulone na LPG chodzi lepiej niz na benzynie ;/ dziwne to jest dla mnie więc pisze do was może ktoś lepiej się zna. A odpiąłem przepływomierz jak samochó pracował na wolnych obrotach i nie było zmiany jak go o depnąłem....
lantos
Czytacz
 
Posty: 37
Dołączył(a): 31 paź 2010, o 22:57
Lokalizacja: Łowicz

Sprawdzenie Przepływomierza

 

Postprzez marcinkoz2910 » 24 sty 2012, o 21:10

da się sprawdzić

1. Odpowiedni miernik musisz mieć
2. Trochę wiedzy --> ty masz przepis na 20 stronie

--> http://diolut.pl/download/instrukcje/UT107%20PL.pdf
Avatar użytkownika
marcinkoz2910
Members
 
Posty: 4293
Dołączył(a): 20 lip 2008, o 15:16
Lokalizacja: Pogórze /k. Skoczowa

Postprzez lantos » 25 sty 2012, o 12:40

No okej, a w ADY jest przepływka klapkowa?
lantos
Czytacz
 
Posty: 37
Dołączył(a): 31 paź 2010, o 22:57
Lokalizacja: Łowicz

Postprzez rafal9119 » 25 sty 2012, o 13:07

tak
MĄDRA SOWA RADZI: LEGALIZOWAC I SADZIĆ!!!!
rafal9119
Members
 
Posty: 943
Dołączył(a): 16 paź 2011, o 19:26
Lokalizacja: Pisz- NPI

Postprzez pablomed » 25 sty 2012, o 21:03

lantos napisał(a):a w ADY jest przepływka klapkowa?
Nie

ja bym podmienił na próbę, podobne jak w ADY są w wielu autach i od razu będzie wiadomo.
pablomed
Members
 
Posty: 5992
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 18:01
Lokalizacja: małopolskie

Postprzez lantos » 25 sty 2012, o 22:24

Czyli nie jest klapkowa? no wlasnie chce podmienic ale na ta chwile nie moge znalesc na podmianke ;/ na szrotach nie mieli dawno GTI zadnego;/
lantos
Czytacz
 
Posty: 37
Dołączył(a): 31 paź 2010, o 22:57
Lokalizacja: Łowicz

Postprzez pablomed » 25 sty 2012, o 22:39

nie klapkowa, spisz numery, zarówno OE jak i firmowe (Bosch zapewne) i po nich znajdziesz bez problemu, nawet chyba część diesli 1,9 ma te same, a jak wydasz trochę kasy na tani zamiennik to tak wiele nie stracisz a na chwilę przynajmniej jeśli się poprawi to będziesz w domu. Z tym że ta awarię mozna z VAGA wyczytać, ale nie jako błąd, tylko ze wskaźnika lambda, popytaj na działach diagnostycznych
pablomed
Members
 
Posty: 5992
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 18:01
Lokalizacja: małopolskie


- - -



Powrót do Silniki benzynowe

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 17 gości

cron