Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Spadek mocy po małych zmianach
Witam. Ostatnio w golfie wymieniłem popychacze, świece, przewody, kopułke, palec. Zalałem nowym olejem Castrol i wymieniłm wszystkie filtry. Problem powstał jak wyjechałem na miasto golf jakby stracił moc słabo przyspiesza i przy tym na niskich obrotach tak jak by zaczoł szarpac. Pomocy co to moze byc??? Przed wymianą tak nie było...
Mój golf, nowe fotki str 2 http://www.golf3.pl/topics2/moje-srebrn ... vt8535.htm
-

Piotrek89 - Czytacz
Słuchaj albo cewkę źle zamontowałeś ma luzy albo pomyliłeś układ kabli zapłonowych od świec do cewki
bardzo łatwo jest go pomylić wiem bo sam byłem pewny że nie pomyliłem a jednak!!! ;D sprawdź to jak nie będzie to ta przyczyna to znaczy że silnik krokowy może być do wymiany albo sonda lambda 
bardzo łatwo jest go pomylić wiem bo sam byłem pewny że nie pomyliłem a jednak!!! ;D sprawdź to jak nie będzie to ta przyczyna to znaczy że silnik krokowy może być do wymiany albo sonda lambda 
-

GranuL - Gaduła
Piotrek89, przy zmianie popychaczy musiał byc pasek rozrządu zdejmowany, więc po pierwsze sprawdź czy nie ma pomyłki w jego ustawieniu. Następnie trzeba by ustawić zapłon lampą stroboskopową, ale zdaje się w Twoim silniku trzeba się przy tym posłużyć VAG-iem, i wogóle sprawdzić nim czy niema błędów, więc to robótka dla mechanika lub elektryka który ma odpowiedni sprzęt
- pablomed
- Members
Ja te popychacze zmieniałem z kolegą i paska nie ściagaliśmy tylko panewki odkręciliśmy i wałek wstał do góry i tym sposobem wymieniłem te popychacze a w ten sam sposob złozyliśmy to do kupy spowrotem wiec pasek napewno się nie przestawił i też zaznaczylismy pasek z kołem i było wszysko niby dobrze. Żeby wyjąc wałek trzeba było rozkręcic aparat zapłonowy i też go znaczyliśmy i niby dobrze złożyliśmy. Zapłon by się przydało ustawic bo golf jak się go pali to długo kręci zanim złapie i po wymianie tych cześci jest tak samo. Przewody kolega zakładał i niby zakładał po kolei według oznaczeń.
Mój golf, nowe fotki str 2 http://www.golf3.pl/topics2/moje-srebrn ... vt8535.htm
-

Piotrek89 - Czytacz
• Strona 1 z 1