Elo
Golfowi wymieniłem przepływkę bo strasznie obroty falowały. Fajnie chodzi ale np jak odpalę światła to czuć jakby chwilowy spadek obrotów. Czy to pada alternator czy też może coś z aku?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Zawsze beda spadać obroty
i przy wlaczania swiatel i przy naciskaniu hamulca czy otwieraniu szyb ... u mnie najbardziej jak wlacze ogrzewanie tylnej szyby wtedy widac duza roznice ale zaraz jest dobrze ...
Jest tak bo pobór prądu jest duży ...
Wlacz sobie obrotomierz elektryczny i wtedy zobacz co sie dzieje jak np otworzysz szybe
bo na wskazowkowym wszystkiego nie widać...
i przy wlaczania swiatel i przy naciskaniu hamulca czy otwieraniu szyb ... u mnie najbardziej jak wlacze ogrzewanie tylnej szyby wtedy widac duza roznice ale zaraz jest dobrze ...
Jest tak bo pobór prądu jest duży ...
Wlacz sobie obrotomierz elektryczny i wtedy zobacz co sie dzieje jak np otworzysz szybe
bo na wskazowkowym wszystkiego nie widać...-

K@mil - POMOCNIK

regulator do wymiany ja zmienilem na nowy i teraz tak wyczuwalnie nie spadaja. ja to slysze a szwagier nie widzi różnicy a przedtem spadaly na chwile dosc pokaznie. mozna tak jezdzic oczywiscie.
VW GOLF 1,9TDI 1z GT 66KW/90KM 95r
Yaesu FT-857D/President Texas/HF-P1/HV-10
Yaesu FT-857D/President Texas/HF-P1/HV-10
-

radomiak - Gaduła
Umnie przygasają światla przy hamowaniu niedaleko elektociepłowni tak samo jak zamek centralny traci odległość działania, a przy samym zakladzie wogóle nie działa. Kiedyś robiłem zamek bo bębenek mi się zrypał w firmie sąsiadującej z "kominami" i koleś mi mówił, że niektóre centralne przez te kominy szaleją. Zawsze jak włączysz dodatkowe żrodła prądu odczujesz jakąś różnice dlatego zalecane jest by przy odpalaniu auta dopoki z akumulatora nie przelączy się na alternator ograniczyć zużycie prądu.
- terms
- Badacz tematu
• Strona 1 z 1