Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
sonda lambda
otoz niedawno podlaczylem samohod pod komputer pokazlo mi na VAG ze sonda lambda zwarcie do masy- blad 525? pomyslalem ze oki katalizator mi sie sypie wiec wstawilem strumiennice i zakupilem nowa orginalna sonde lambda bosch! przyznam iz troche mnie to kosztowalo.... co sie okazalo? snda lambde wstawilem w strumiennice wspawajac stary uchwyt z katalizatora i wkrecajac ja jak by byl to kat! wszystko bardzo ladnie ale po podlaczeniu do komputera VAG pokazuje mi cytuje: BLAD 525 SONDA LAMBDA G-39 ZWARCIE DO MASY-BLAD SPORADYCZNY? skasuje ten blad ale po przejechaniu paru kilometrow i ponownym podlaczeniu VAG blad jest dalej ten sam! pytalem sie kilku mechanikow i elektrykow co to moze byc doradzili mi zebym podjechal do gazownika i obadal sprawe? jestem bezradny pomozcie?? 
- piczon_2004
- Berbeć
No tak masz LPG to podjedź do gazownika niech popatrzy
A teraz kilka pytań:
Kupiłeś taką samą sondę? Liczba przewodów się zgadza?
Czy podczas montażu nie uszkodziłeś sondy? Nie uderzyłeś nią bo to stosunkowo dość delikatne urządzenie.
No i czy jest podłączona prawidłowo bo jak kupiłeś sondę z wtyczką to nie ma problemu ale jak było lutowane to złe luty mogą potem dawać nieźle w dupsko
A teraz kilka pytań:
Kupiłeś taką samą sondę? Liczba przewodów się zgadza?
Czy podczas montażu nie uszkodziłeś sondy? Nie uderzyłeś nią bo to stosunkowo dość delikatne urządzenie.
No i czy jest podłączona prawidłowo bo jak kupiłeś sondę z wtyczką to nie ma problemu ale jak było lutowane to złe luty mogą potem dawać nieźle w dupsko
-

marcinkoz2910 - Members
sonda jest taka sama jak byla ilosc przewodow sie zgadza! jedno zylkowa na 4 piny:) wyciagnalem stara i pojechalem do sklepu zeby mi dali taka sama orginalna a nie jakis tam zamienik! mysle ze sonda podczas montazu nie zostala uszkodzona nie walilem nia anie nie rzucalem? sonda jest z wtyczka i wszystko jest podpiete tak jak bylo przedtem! dla sprawdzenia podlanczam VAG i odlanczam sonde pokazuje mi ze sonda zostala odlaczona, jak podepne sonde z powrotem to pokazuje mi zwarcie do masy blad sporadyczny! wyczytalem gdzies na internecie ze moze to tez byc wina emulatora sondy lambda? bo mam w samochodzxie instalacje gazowa? po swietach pewnie podjade do pana gazownika?
niech to obada
bo juz nic mi nie przychodzi do glowy?
niech to obada
bo juz nic mi nie przychodzi do glowy?- piczon_2004
- Berbeć
• Strona 1 z 1