Witam. Po podłączeniu mojego auta pod komputer okazało się ze nie działa sonda lambda. Wstawiłem do warsztatu i wymieniłem na nową. Po paru dniach jazdy samochód palił tyle samo co wcześniej więc podłączyłam go znowu pod komputer. Okazało się że problem dolej istnieje. Co się mogło stać? I czy może mieć coś wspólnego z tym niedziałający czujnik halla?
jak nie działałby czujnik hala to niedziałałby silnik. VW ma tak że diagnoza musi być przeprowadzana na pracującym silniku zeby nie zapalał się błąd czujnika hala. A wykasowany był błąd po wymianie starej sondy??
Systemy lokalizacji i monitoringu pojazdów GPS tel.511 623 467
Nie był wykasowany. Ale jak wykasowałem i odczekałem parę minut to był z powrotem. A czujnik nie działa. Na pracującym silniku kopułką wykonuję prawie pół obrotu i nie ma większej różnicy. A jak odpinam czujnik halla to silnik pracuję bez zmian. O ile pamiętam to komputer błędu nie pokazał ale nie jestem pewien.
zaskoczyłeś mnie. może wina leży po stronie sterownika?? bez czujnika hala silnik powinien wariować. sprawdź przewody od sondy. jaki wyświetla numer błędu od sondy??
Systemy lokalizacji i monitoringu pojazdów GPS tel.511 623 467
Gubi obroty jak jadę i naciskam sprzęgło. Wcześniej gasł dopóki nie pobawiłem się zapłonem i lpg.
Pytanie. Czy kupić czujnik halla i sprawdzić (zaryzykować)? Koszt 70 pln. Kaska wcale nie taka duża a może coś się poprawi.
Czekam na propozycje.
[ Dodano: 2008-02-06, 22:19 ] A jaki to był błąd? Kurcze już zapomniałem.
Widziałem na allegro. Jeszcze muszę tylko zobaczyć jaki mam w aparacie. Podobno różnią się tylko mocowaniami. Przynajmniej tak słyszałem. Jak tak nie jest to proszę o informację.
Witam a mam takie pytanie czy jak zapalasz auto to raz trzyma normalnie obroty a raz są za niskie i falują???? bo umnie tak było i mechanik kazał mi też wymienić sondę, lecz inny kazał dolać coś do czyśzczenia wtryskiwaczy lub zaworów i się naprawiło bez problemy no ale niewiem na jak dóugo bo juz za parę dni problem sie pojawił wiec moze to przez sondę tak mi silnik faluje a mowa tu o 2.0 GTI