Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Sonda lambda nie działa.
Witam. Po podłączeniu mojego auta pod komputer okazało się ze nie działa sonda lambda. Wstawiłem do warsztatu i wymieniłem na nową. Po paru dniach jazdy samochód palił tyle samo co wcześniej więc podłączyłam go znowu pod komputer. Okazało się że problem dolej istnieje. Co się mogło stać? I czy może mieć coś wspólnego z tym niedziałający czujnik halla?
-

domin46 - Berbeć
jak nie działałby czujnik hala to niedziałałby silnik. VW ma tak że diagnoza musi być przeprowadzana na pracującym silniku zeby nie zapalał się błąd czujnika hala. A wykasowany był błąd po wymianie starej sondy??
Systemy lokalizacji i monitoringu pojazdów GPS tel.511 623 467
- młody88
- Badacz tematu
Nie był wykasowany. Ale jak wykasowałem i odczekałem parę minut to był z powrotem. A czujnik nie działa. Na pracującym silniku kopułką wykonuję prawie pół obrotu i nie ma większej różnicy. A jak odpinam czujnik halla to silnik pracuję bez zmian. O ile pamiętam to komputer błędu nie pokazał ale nie jestem pewien.
-

domin46 - Berbeć
zaskoczyłeś mnie. może wina leży po stronie sterownika?? bez czujnika hala silnik powinien wariować. sprawdź przewody od sondy. jaki wyświetla numer błędu od sondy??
Systemy lokalizacji i monitoringu pojazdów GPS tel.511 623 467
- młody88
- Badacz tematu
Gubi obroty jak jadę i naciskam sprzęgło. Wcześniej gasł dopóki nie pobawiłem się zapłonem i lpg.
Pytanie. Czy kupić czujnik halla i sprawdzić (zaryzykować)?
Koszt 70 pln. Kaska wcale nie taka duża a może coś się poprawi.
Czekam na propozycje.
[ Dodano: 2008-02-06, 22:19 ]
A jaki to był błąd? Kurcze już zapomniałem.
Pytanie. Czy kupić czujnik halla i sprawdzić (zaryzykować)?
Koszt 70 pln. Kaska wcale nie taka duża a może coś się poprawi.
Czekam na propozycje.
[ Dodano: 2008-02-06, 22:19 ]
A jaki to był błąd? Kurcze już zapomniałem.
-

domin46 - Berbeć
Witam a mam takie pytanie czy jak zapalasz auto to raz trzyma normalnie obroty a raz są za niskie i falują???? bo umnie tak było i mechanik kazał mi też wymienić sondę, lecz inny kazał dolać coś do czyśzczenia wtryskiwaczy lub zaworów i się naprawiło bez problemy no ale niewiem na jak dóugo bo juz za parę dni
problem sie pojawił wiec moze to przez sondę
tak mi silnik faluje a mowa tu o 2.0 GTI
problem sie pojawił wiec moze to przez sondę
tak mi silnik faluje a mowa tu o 2.0 GTI- jacentyk1
- Berbeć
• Strona 1 z 1