Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Śmierdzi gazem z wydechu ! wali jak cholera :/
Witam, mam taki problem z golfem III: auto mam na gazie wiec kiedy chodzi wlasnie na gazie to smierdzi mi z rury wydechowej gazem ze po prostu nie idzie przejsc kolo auta! przy czym zaznaczam ze instalacja jest szczelna, tylko mam chyba juz zuzyty katalizator bo slychac jakby byl pusty kiedy sie jedzie taki metaliczny dzwiek jak gdyby sama puszka tam byla wiec czy to moze byc przyczyną tego ze smierdzi? bo jesli nie to szkoda wydawac 400 zl na katalizatorek...
-

Mexican - Czytacz
siemano. ja mam tylko atrape w obecnej chwili po katalizatorze. natomiast słyszałem już od paru osób że jeslio jest fura z gazem to własie wstawia sie atrape zamiast katalizatora bo pojawiaja sie problemy z obrotami i regulacja. co do zapachu to możesz mieć coś z zapłonem bo wygląda że gaz zamiast sie spalać idzie Ci w atmosferke 

- grzYbek2
- Berbeć
ja jezdze tez na podtlenku LPG i mimo ze mam kata to niemam takich problemow!!
Podejrzewam ze jest to kwestia regulacji! Najlepiej podjedz do gaziaza gdzie zakladales instalke albo do jakiegos innego i niesz podepnie cie pod analizator spalin i pokaze mu czy czasem mieszanka gazu jest nie prawidlowa
Podejrzewam ze jest to kwestia regulacji! Najlepiej podjedz do gaziaza gdzie zakladales instalke albo do jakiegos innego i niesz podepnie cie pod analizator spalin i pokaze mu czy czasem mieszanka gazu jest nie prawidlowa
Volkswagen Klub Polska #853
E-pluribus unum
E-pluribus unum
-

Rider - Badacz tematu
Mexican napisał(a):Tylko regulował, czy wystarczy wyczyscic parownik??
najlepiej jest wymienic filterek gazu przeczyscic parownik poprzez spuszeczenie tego syfu z niego i dopiero po tym ponowne podpiecie pod analizator i wyregulowanie
Volkswagen Klub Polska #853
E-pluribus unum
E-pluribus unum
-

Rider - Badacz tematu
• Strona 1 z 1