Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Śmierdzi gazem i benzyną
Witam od jakiegoś czasu zaczęło mi pod maską oraz w środku jak włączę nadmuch śmierdzieć gazem i benzyną. Co może być przyczyną?. Czyżby jakaś nieszczelność? Poza tym na wolnych obrotach silnik mi się "dławi" i "pyrka: nie zgaśnie ale go trochę szarpię więc w korkach jest to trochę męczące. Jak mu dodam lekko gazu tak do 1500 obr/min to też tak się dzieje. Co jest grane. Pali mi tak w normie do 7,5 - 9 w trasie w zależności od ciężkości nogi do 11 w mieście.
- scuzz
- Czytacz
ja stawiam na rozwaloną gumę pod przepustnicy lub nieszczelność nad przepustnica
a dlaczego nie równa praca i prykanie
miałem podobną sprawę tylko u mnie nie mogłem doregulować gazu
jak pracował na zimnym równo to na gorącym przygasał i nierówno pracował
wymieniłem ta gumę i uszczelek miedzy kolektorem a głowica i pomogło
a dlaczego nie równa praca i prykanie
miałem podobną sprawę tylko u mnie nie mogłem doregulować gazu
jak pracował na zimnym równo to na gorącym przygasał i nierówno pracował
wymieniłem ta gumę i uszczelek miedzy kolektorem a głowica i pomogło
- dziabi3
- Members
Kolego mikser mi się nie ruszał. Sprawdziłem gume pod monwtryskiem i wszystko z nią oki nie jest pęknięta ani sparciała. Problem z paliwem rozwiązany. Pękł mi przewód zasilający od paliwa. Ale dalej nie mogę poradzić sobie z przygasaniem na wolnych obrotach. Wygląda to tak jakby coś zabieralo doplyw paliwa a nagle dostawał dużą dawkę. Dzieję się tak na LPG i benzynie. Co to może być?
- scuzz
- Czytacz
a u mnie jest podobnie tylko ze w zime palił ladnie i chodził rowno na tym i na tym jak juz było cieplej to na benzynie bardzo dziwnie ale i bardzo rowno faluje na obrotach tak od 900 do 1100 obrotow.. puzniej jak przygazuje i przeskoczy na gaz trzyma normalnie 900 obrotow.. dziwne co to moze byc??
- radkowski92
- Berbeć
• Strona 1 z 1