a więc postaram się opisać co się dzieje najdokładniej jak się da.
chodzi o to że golf strasznie słabo się zbiera i jak na 90km jest bardzo mułowaty ( niestety nie znam oznaczenia silnika w tym momencie spróbuje to jutro ogarnąć ) wiem że przesiadając się z diesla 110 będzie różnica odczuwalna ale miałem już kiedyś golfa z 90km i dużo lepiej się bujał. ogólnie silnik ładnie pracuje trzyma obroty i jak mu się daje gazu na luzie to też się normalnie wkręca a podczas jazdy jest problem i odczuwam to tak jak by np dostawał za dużo paliwa i się dławił albo było coś z powietrzem no i nie wiem. sprzęgło jest trochę słabe ale nie na tyle żeby się ślizgało więc to odpada. czy może to np też być od tego sportowego wydechu albo kata ? pompa paliwa może ? węże od powietrza oglądałem i wyglądają ok niby. od czego najlepiej zacząć ?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
słabo się odpycha gdzie problem? / swap głowicy z 2.0 do 1.8
Ostatnio edytowano 6 sty 2016, o 11:31 przez Michal1709, łącznie edytowano 1 raz
-

Michal1709 - Badacz tematu
- Rocznik: 1995
- Silnik: 1.8 ADZ
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Re: słabo się odpycha.. w czym problem ?
Standard co każdemu pisze , w tych silnikach monowtrysk odpowiada za ten twój problem wnioskuje żebyś zobaczył czy czasem podstawa nie strzeliła
Objawy masz takie ze jak chcesz przyśpieszyć i dodajesz gazu to samochód zaczyna szarpać i po chwili normalnie zaczyna "cisnać" jeśli tak to monowtrysk
Objawy masz takie ze jak chcesz przyśpieszyć i dodajesz gazu to samochód zaczyna szarpać i po chwili normalnie zaczyna "cisnać" jeśli tak to monowtrysk
-

GolfiarzJR - Administrator
- Rocznik: 1984
- Silnik: 2.5
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Myślisz że to może być to ?
Szarpanie nie jest aż takie mocne ale przy wciśnieciu gazu odczuwam jakby go coś cofało że tak to powiem.
Druga sprawa
W dieslu wskazówka od paliwa zawsze stała nie ruchomo w sensie że nie wariowała na zakretach czy przy hamowaniu a w tym jest całkiem odwrotnie. Da się jakoś wyregulować pływak czy co żeby to zrobić ?
Szarpanie nie jest aż takie mocne ale przy wciśnieciu gazu odczuwam jakby go coś cofało że tak to powiem.
Druga sprawa
W dieslu wskazówka od paliwa zawsze stała nie ruchomo w sensie że nie wariowała na zakretach czy przy hamowaniu a w tym jest całkiem odwrotnie. Da się jakoś wyregulować pływak czy co żeby to zrobić ?
-

Z tym pływakiem to nigdy tego nie robiłem ,ale on raczej jest od nowości i chyba raczej warto go wymienić chociazby na inny sprawny
próbuj , ten monowtrysk to nie jest cieżki do wymiany , jak dorwiesz za grosze a dorwiesz to przełozysz i zobaczysz 
próbuj , ten monowtrysk to nie jest cieżki do wymiany , jak dorwiesz za grosze a dorwiesz to przełozysz i zobaczysz 
-

No też podejrzewam że jest od nowości i może by zdało się go wymienić
jutro pogadam z kolesiem niech zapyta swojego kolesia co grzebie przy VW czy ma może takie coś na stanie to bym zalożył na próbe i sprawdzil czy to wg coś zmieni
A dzisiaj dorwałem takie oto fanty
jutro pogadam z kolesiem niech zapyta swojego kolesia co grzebie przy VW czy ma może takie coś na stanie to bym zalożył na próbe i sprawdzil czy to wg coś zmieni
A dzisiaj dorwałem takie oto fanty

-

-

głowa z 2.0 do bloku ABS ? może być ciezko ;D
Gaz mam w podłodze, nie w bagażniku
- VolDan
- Moderator Globalny
- Rocznik: 92
- Silnik: ABD POWER
no jak po co ? na próbe swapa
dokładnie tak jak piszesz. mówisz że może być ciężko i może to nie funkcjonować ? gdzieś czytałem jakiś czas temu temat z taką przeróbka i nie mogę go teraz znaleźć
za jakiś czas będą próby jak wróci mechanik z urlopu i po kursie do pl żeby później nie jechać na spinie czy to podoła tyle klocków bez próby
dokładnie tak jak piszesz. mówisz że może być ciężko i może to nie funkcjonować ? gdzieś czytałem jakiś czas temu temat z taką przeróbka i nie mogę go teraz znaleźć
za jakiś czas będą próby jak wróci mechanik z urlopu i po kursie do pl żeby później nie jechać na spinie czy to podoła tyle klocków bez próby-

może jakieś wskazówki rady ? 

-

w mk2 takie cuda wyprawiali dół z 1.8, głowica z 2.0. Tłoki też chyba inne szły... Musiałbyś dobrze na vwgolf pogrzebać bo tematy tam są. Tylko weź je znajdź.
-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
To już predzej kupić słupek 2.0 i skrzynia pasuje z 1.8 długa i mniejsze koszty
-

no właśnie szukam ciągle czegoś i nic konkretnego nie mogę znaleźć
co z tego wyjdzie zobaczymy
to przygarnąłem za free to jak miałem nie brać
zanim się za to zabiorę to też jeszcze trochę a może w miedzy czasie jeszcze coś dorwę albo zmieni się koncepcja
co z tego wyjdzie zobaczymy
to przygarnąłem za free to jak miałem nie brać
zanim się za to zabiorę to też jeszcze trochę a może w miedzy czasie jeszcze coś dorwę albo zmieni się koncepcja

-