Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
słabe ogrzewanie w mk III , pomocy
witam niedawno zmieniłem termostat w golfie i po tym zabiegu wskazywana temperatura zbliża się do ponad 100 stopni przyczym wemtylator wogule sie nie kręci a w środku ogrzewania brak , leci zimne powietrze choć przewody od nagrzewnicy są gorące , co może być przyczyną??????????????????? pomóżcie prosze , czy przy zbyt gorącym silniku będą mrugać jakieś kontrolki????
- luki06888
- Berbeć
Jak wentylator nie kręci to prawdopodobnie silnik pracuje na małym obiegu tzn. termostat nie puszcza cieczy na chłodnicę. Co do ogrzewania to prawdopodobnie zapowietrzyła się nagrzewnica. Ostatnio po wymianie termostatu i cieczy chłodzącej miałem podobny problem.
Radziłbym spuścić jeszcze raz całą ciecz (wąz na dole przy chłodnicy + wąż wychodzący z nagrzewnicy - odkręcone pokrętło grzania w kabinie na max ciepło) i zalać od nowa cieczą naciskając na węże gumowe aż poziom w zbiorniczku wyrównawczy w miarę się ustabilizuje. Następnie włącz silnik przy odkręconym zbiorniczku wyrównawczym i pokrętło od ogrzewania kabiny na max ciepło i niech silnik sobie pracuje aż do włączenia się wentylatora. Przed włączeniem się wentylatora poziom cieczy powinien się podnosić aż się delikatnie przeleje, zalegające powietrze w układzie powinno się wydostać.
W moim przypadku dokładnie tak zrobiłem i teraz jest cacy![:]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
Radziłbym spuścić jeszcze raz całą ciecz (wąz na dole przy chłodnicy + wąż wychodzący z nagrzewnicy - odkręcone pokrętło grzania w kabinie na max ciepło) i zalać od nowa cieczą naciskając na węże gumowe aż poziom w zbiorniczku wyrównawczy w miarę się ustabilizuje. Następnie włącz silnik przy odkręconym zbiorniczku wyrównawczym i pokrętło od ogrzewania kabiny na max ciepło i niech silnik sobie pracuje aż do włączenia się wentylatora. Przed włączeniem się wentylatora poziom cieczy powinien się podnosić aż się delikatnie przeleje, zalegające powietrze w układzie powinno się wydostać.
W moim przypadku dokładnie tak zrobiłem i teraz jest cacy
![:]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
-

cinas - Badacz tematu
• Strona 1 z 1