Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
skaczące obroty
muj golfik strasznie klekocze na niskich obrotach i go strasznie trzęsie. Nie bierze oleju ani płynu, co to może być Mechanicy każdy co innego twierdzi, 2 mnie straszyło wymianą uszczelki pod głowicą. Czy jak go dam na komputer to z 100% dokładnością powie co to jest? Golf 1.6 95r benzynka bez gazu.
- przemo1983
- Berbeć
Komp może powiedzieć co jest nie tak ale nie musi.Wyśwoetli błędy z których może wynikac coś zupełnie innego.Niemniej jednak diagnostyka pomoże znaleźć odpowiedź na to co się dzieje.Ja stawiam na układ zapłonowy, ew sonde lambda.
Jaki masz przebieg i typ silnika??AEA czy AEE?? Jeśli AEE to możesz mieć zabrudzoną przepustnicę.Wystarczy dobrze wyczyścić i powinno pomóc.
Jaki masz przebieg i typ silnika??AEA czy AEE?? Jeśli AEE to możesz mieć zabrudzoną przepustnicę.Wystarczy dobrze wyczyścić i powinno pomóc.
Był Golf3- największy błąd mojego życia...
a teraz...
Elegancja, komfort , nienaganna jakość i aksamitnie pracujący silnik Millera![cwaniak ;]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
a teraz...
Elegancja, komfort , nienaganna jakość i aksamitnie pracujący silnik Millera
![cwaniak ;]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
- KristoF
- Members
przemo1983, ja mam 1,6 AEE. Mialem chyba to samo; wolne obroty 600, trzeslo buda. Na to nic z tego co sie pytalem fachowcow nie da sie zrobic. Na skaczace obroty; przepustnica zabrudzona. Teraz po czyszczeniu jest OK. Silnik chodzil mi tez nierowno; swiece stare; po wymianie na nowe jest OK.
Pozdro!
Pozdro!
- holden-77
- Czytacz
czyszczenie przepustnicy możesz zrobić sam zdejmij obudowę filtra powietrza zaopatrz się w benzynkę ekstrakcyjną i czystą szmatkęi dokładnie przetrzyj przepustnicę całą gardziel nawet możesz ją uchylić i wewnątrz też tylko uważaj żeby do środka nie naleciało ci paprochów .mój silnik po takim czyszczeni juz nie falujei jest ok .koszt około 6 złotych za benzynke
-

rudy - Badacz tematu
• Strona 1 z 1