Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
SIWY DYM SILNIK ZGASL
WITAM WSZYSTKICH FORUMOWICZÓW. Opisze krotko defekt jaki mi sie wczoraj przydarzył a mianowicie po zatankowaniu samochodu na stacjii z orlem przejechalam ok 5 km i samochod zgasl probujac go odpalic zauwazylem z tylu smuge siwego dymu po czym dalem sobie spokoj prosze o wyjasnienie co moglo sie stac z silnikiem i jakie ewentualne koszty moge poniesc pozdrawiam Marcin 

- marcinlbn
- Berbeć
Uszczelka to koszt od 30 zl , wymiana samemu jest mozliwa, ale raczej trudna, wiec lepiej oddac to mechanikowi, ktory skory zedrzec za to nie powinien
w 100 zl chyba się zmieścisz
w 100 zl chyba się zmieściszObecny Golfik : moj-golf/moje-bon-jovi-d-t56983.html
Dawny Golfik: moj-golf/vw-golf-1-8-gt-t33018.html
Dawny Golfik: moj-golf/vw-golf-1-8-gt-t33018.html
-

AdamPLSieradz - Badacz tematu
heh a ja się przyzwyczaiłem że na hasło "uszczelka głowicy" widzi się sumy po 300zł
ogólnie jak uszczelkę to Victor Reinz, niby nie potrzeba ale zawsze wszyscy polecają planowanie głowicy ale to juz do zdecydowania w zależności jak głowica będzie wyglądać. poza tym dochodzi uszczelka pod dekiel bo chyba nikt starej nie założy z powrotem, ja za Victora dałem 90zł. skoro głowica i tak będzie targana można od razu sprawdzić/wymienić uszczelniacze zaworowe i popychacze, czasami warto rozejrzeć się za nowym rozrządem jeżeli obecny ma już trochę nalatane. do tego dochodzą pierdoły jak uszczelki pod kolektor itp.
tak więc idzie się zmieścić w 100zł ale to masa kombinowania i czasami nie opłacana zabawa bo może się okazać że za miesiąc przez takie oszczędzanie będziemy grzebać w silniku kolejny raz
ogólnie jak uszczelkę to Victor Reinz, niby nie potrzeba ale zawsze wszyscy polecają planowanie głowicy ale to juz do zdecydowania w zależności jak głowica będzie wyglądać. poza tym dochodzi uszczelka pod dekiel bo chyba nikt starej nie założy z powrotem, ja za Victora dałem 90zł. skoro głowica i tak będzie targana można od razu sprawdzić/wymienić uszczelniacze zaworowe i popychacze, czasami warto rozejrzeć się za nowym rozrządem jeżeli obecny ma już trochę nalatane. do tego dochodzą pierdoły jak uszczelki pod kolektor itp.
tak więc idzie się zmieścić w 100zł ale to masa kombinowania i czasami nie opłacana zabawa bo może się okazać że za miesiąc przez takie oszczędzanie będziemy grzebać w silniku kolejny raz

Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: kombi
trollu dziekowka za obszerny opis jesli piszesz ze produceci owych uszczelek sa ok to je zakupie
chce na czesci przeznaczyc z domowego budzetu jakies 400-500 zl max . rozrzad wymieniany niecaly rok temu, uszczelniacze zaworowe i popychacze kupie nowe?
[ Dodano: 2012-10-09, 15:47 ]
http://www.rozrzad.pl/pl/p/Popychacz-hy ... VOLVO/3419
cos takiego?
chce na czesci przeznaczyc z domowego budzetu jakies 400-500 zl max . rozrzad wymieniany niecaly rok temu, uszczelniacze zaworowe i popychacze kupie nowe? [ Dodano: 2012-10-09, 15:47 ]
http://www.rozrzad.pl/pl/p/Popychacz-hy ... VOLVO/3419
cos takiego?
- marcinlbn
- Berbeć
marcinlbn napisał(a):uszczelniacze zaworowe i popychacze kupie nowe?
jak każdą inną część
marcinlbn napisał(a):cos takiego?
dokładnie

Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
marcinlbn napisał(a):popychacze komplet 59 zl
ale to pewnie nie INA jak z linku skoro 1szt kosztuje 18zł a potrzeba 8szt
z uszczelniaczami to samo, po 1 na zawórSarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP