trollu napisał(a):sebik85 napisał(a):Kolega sprawdzi napięcia na akumulatorze
sprawdzić może ale co to wnosi do tematu? jakby aku było słabe albo ładowania nie miał to pewnego pięknego dnia chciałby odpalić a tu cisza by go powitała.
co do resetu kompa - chodzi ci o jakieś błędy w sterowaniu wtrysków?
Auto może odpalać, a w trakcie jazdy mogą być problemy związane z napięciem np. na postoju 12,2V a na rozruchu np. zamiast 13.8V może być mniejsze i skokowe też auto będzie się dusiło.
Miałem niegdyś problem z lambdą, znajomy powiedział mi by zdjąć klemę i komp się zresetuje, ku mojemu zdziwieniu po resecie trzymało obroty i odzyskało "moc" po jakimś czasie problem znowu się pojawił, kupiłem kabel VAG, test na błędy - pojawił się błąd lambdy.
Autem ledwie wróciłem do domu dusiło się obroty skakały jak szalone, na VAGu dałem ustawienia pierwotne i z poziomu vaga zresetowałem ustawienia, po chwili auto trzymało obroty, odzyskało moc. Obecnie sonda jest już wymieniona i wszystko śmiga jak należy.
Jeśli chodzi o to czy to coś wnosi do tematu to autor może ocenić, elektrykiem to ja nie jestem, ale piszę o moich spostrzeżeniach, porady są darmowe, nie karzą od razu kupować czegoś

może akurat się przydają, a kolega doceni próbę pomocy, pozdrawiam