witam dziś zmieniłem termostat na nowy i golf pokazuje temp ok 100 stopni , co jest przyczyna .wentyalator włancza sie przy 110 stopniach. co to bedzie late.
pomużcie jeśli wiecie co morze być przyczyną
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Re: silnik za bardzo się grzeje ok 100 stopni , co jest przy
a ile pokazywało przed wymianą termostatu ? i czy też może wymieniałeś czujnik tęperatury cieczy i ewentualnie jedz na podpięcie kompa pod VAG i pokaże usterkielysy 2381 napisał(a):witam dziś zmieniłem termostat na nowy i golf pokazuje temp ok 100 stopni , co jest przyczyna .wentyalator włancza sie przy 110 stopniach. co to bedzie late.
pomużcie jeśli wiecie co morze być przyczyną
-

marko1967 - Members
100 procent czujnik temperatury,wymien i bedzie ok,wymien na oryginalny ,bo wiekszosc zamiennikow uszkodzona.Koszt oryginalu 94zl z niebieskim pierscieniem.
moj-golf/moja-golfina-t16966.html
Zapraszam do ogladania mojego golfa
-

krisss.79 - Badacz tematu
a ja mam z żółtym i co?? kolega sam sprawdzi jaki ma pierścien i ile pinowy ma czujnik lub może mieć dwa czujniki po dwa pinykrisss.79 napisał(a):niebieskim pierscieniem.
Na VAGu sprawdzisz czy nie kłamie wskaźnik bo jak czujnik poleci w balona to VAGa też okłamie ja polecam wymienić czujnik temp. cieczy i sprawdzić rezultaty u mnie w salonie VW (też jest tam ASO) 73zł pozdro
-

marcinkoz2910 - Members
marcinkoz2910,ja tez oryginalny czujnik mialem z zoltym pierscieniem,ale gosciu z ASO powiedzial ze juz z zoltym nie produkojom i teraz jest niebieski.Pozdro 

moj-golf/moja-golfina-t16966.html
-

krisss.79 - Badacz tematu
zgadzam się z kolegą mi powiedzieli to samo że teraz jest z niebieskim chociaż też miałem z żółtym który padłkrisss.79 napisał(a):marcinkoz2910,ja tez oryginalny czujnik mialem z zoltym pierscieniem,ale gosciu z ASO powiedzial ze juz z zoltym nie produkojom i teraz jest niebieski.Pozdro
-

marko1967 - Members
oryginał może być tylko na zamówienie w zwykłym sklepie, najlepiej się dowiedz jaka cena.Napewno bedą mieli zamienniki ale nie opłaca się kupować ze względu na błędne wskazania na zegarach jak i inną charakterysyke rezystancyjną i przekłamamia wskazań do sterownika silnika.Czy przed wymianą termostatu tez miałeś takie problemy?
Był Golf3- największy błąd mojego życia...
a teraz...
Elegancja, komfort , nienaganna jakość i aksamitnie pracujący silnik Millera![cwaniak ;]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
a teraz...
Elegancja, komfort , nienaganna jakość i aksamitnie pracujący silnik Millera
![cwaniak ;]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
- KristoF
- Members