Mam silnik z 92 roku 1,8 55kw 75km czy oplaca sie wymieniac silnik na mocniejszy?bo chcialbym miec 90km chociaz/co sadziecie o zalozeniu ABS?ile by to kosztowalo u mechanika?Co prawda nie jestem pewien czy mam ABS bo widzialem ze ktos pisal ze mial serie GL i mial ABS takze sam nie wiem;/to samo tyczy sie do mocy silnikabo koles sprzedajac mi samochod mowil ze silnik ma 90km.Prosze o odp
Chodzi mi o abs w hamulcach
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Silnik
Ostatnio edytowano 3 kwi 2011, o 19:31 przez michaelseven, łącznie edytowano 1 raz
- michaelseven
- Czytacz
Re: Silnik
michaelseven napisał(a):Mam silnik z 92 roku 1,8 55kw 75km czy oplaca sie wymieniac silnik na mocniejszy?bo chcialbym miec 90km chociaz/co sadziecie o zalozeniu ABS?ile by to kosztowalo u mechanika?Co prawda nie jestem pewien czy mam ABS bo widzialem ze ktos pisal ze mial serie GL i mial ABS takze sam nie wiem;/to samo tyczy sie do mocy silnikabo koles sprzedajac mi samochod mowil ze silnik ma 90km.Prosze o odp
1) jeśli masz sentyment do swojego auta to się opłaca. w innym wypadku nie. Lecz na 90 hp nie powinno być dużo zabawy.
2) w dowodzie masz moc. Możesz też zajrzeć do linka poniżej
http://www.golf3.pl/topics28/zdjecia-si ... t14332.htm
są zdjęcia silników. Zobacz sobie czy masz aam czy abs
- killah
sprawdz wlepe w bagazniku, powinno byc oznaczenie motoru a co za tym idzie dojdziesz ile masz km
moja furmanka ----->>> http://www.golf3.pl/topics2/gt-zielona- ... vt9198.htm
-

ptaszek87 - Czytacz
michaelseven, przecież jak pragniesz bardzo tego ABS to można założyć. Komponenty sa łatwo dostępne na szrotach czy allegro, no ale koszty musza być , trudno powiedzieć jakie, nie wiem co sam potrafisz zrobić ale może w 3 stówkach za używane części byś się zmieścił i montaż pewnie drugie tyle jeśli powierzysz to mechanikowi. Nie przeceniałbym jedna wartości ABS na tyle żeby go montować do auta które go fabrycznie niema ale to już tylko moje zdanie.
- pablomed
- Members
• Strona 1 z 1