Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
silnik
witam na forum mam pytanie.Chodzi mi o to ze w mojm golfiku poszedł silnik 1.4 ABD i chce zrobic przekladke calego silnika.Moje pytanie chodzi mi o to czy jak miałem silnik ABD to trzeba zamontowac taki sam model silnika czy mozna włozyc inny chodzi mi o oznaczenia np AXE lub jeszcze innym oznaczeniu.Czym sie roznia te silniki ABD od np.AXE.Czy musi byc taki sam silnik o tym oznaczeniu jaki miałem do tej pory.
- gargi21
- Berbeć
gargi21 napisał(a):Czym sie roznia te silniki ABD od np.AXE.Czy musi byc taki sam silnik o tym oznaczeniu jaki miałem do tej pory.
ABU jednopunktowy silnik
AXE jest juz wielopunktem
Na Twoim miejscu szukalbym silnika 1.6 ABU i wstadzil go
bedzie pasował zamiast Twojego ABD
...
ps. W tym Twoim filtr powietrza byl okragly nad glowica czy juz po lewej stronie w puszce ?
-

K@mil - POMOCNIK

Jak zmieniasz na 1.6 ABU to dołóż jeszcze wtrysk, komputer i wiązkę elektryczną silnika, reszta osprzętu pasuje.
Jak zmieniasz na AEX to licz się z wymianą skrzyni biegów (jest inna) oraz całą resztą, komp, elektryka, osprzęt.
Jak zmieniasz na AEX to licz się z wymianą skrzyni biegów (jest inna) oraz całą resztą, komp, elektryka, osprzęt.
-

prezesik - Members
instalacja elektryczna jest najpewniej taka sama, natomiast sterownik silnika wypadałoby wymienić. a co dokładnie stało ci sie z tym silnikiem?
Jak chcesz to mam silnik 1.4 ABD chętnie sie pozbęde za grosze jakieś... jak coś to pisz na PW
Jak chcesz to mam silnik 1.4 ABD chętnie sie pozbęde za grosze jakieś... jak coś to pisz na PW
Był Golf3- największy błąd mojego życia...
a teraz...
Elegancja, komfort , nienaganna jakość i aksamitnie pracujący silnik Millera![cwaniak ;]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
a teraz...
Elegancja, komfort , nienaganna jakość i aksamitnie pracujący silnik Millera
![cwaniak ;]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
- KristoF
- Members
• Strona 1 z 1