Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
silnik tego typu jest silnikiem kolizyjnym
tak że jak zerwie się pasek to tłoki dostaną po głowie od zaworów
tak że jak zerwie się pasek to tłoki dostaną po głowie od zaworów
-

marcinkoz2910 - Members
niestety silniki w naszych golfinach naleza do silnikow kolizyjnych.
osobiscie spotkalem sie z jednym autem z silnikiem bezkolizyjnym jest to fiat uno.
osobiscie spotkalem sie z jednym autem z silnikiem bezkolizyjnym jest to fiat uno.
<b>Ośla bryka</b>
moj-golf/golf-mk3-1-6-cl-europe-by-osiolek-t12795.html
moj-golf/golf-mk3-1-6-cl-europe-by-osiolek-t12795.html
-

osiolek - Czytacz
Pytań o kolizyjność jest mnóstwo, nigdzie nie udało się zebrać takich danych który silnik VW jest a który nie jest kolizyjny. Nie wszystkie na bank. Na pewno 1.9 sa kolizyjne, mój 2E chyba nie bo przerobiłem zerwanie klina w tym roku na wale i nic się na górze nie stało, 1.8 też chyba nie. Jak ktoś coś wie ale na bank na milion procent a nie na chyba to może niech pisze w tym temacie?
- pablomed
- Members
co osoba to inne zdanie
mi mechanik mówił że silniki 1.6 ABU i 1.8 AAM w golfach są silnikami bezkolizyjnymi
kolega miał kiedyś Ibize z silnikiem AEE (składak chyba) i po zerwaniu paska musiał go na złom oddać
więc silnik kolizyjny
mi mechanik mówił że silniki 1.6 ABU i 1.8 AAM w golfach są silnikami bezkolizyjnymi
kolega miał kiedyś Ibize z silnikiem AEE (składak chyba) i po zerwaniu paska musiał go na złom oddać
więc silnik kolizyjny- PabloSBT
- Members
K@mil napisał(a):PabloSBT napisał(a):mi mechanik mówił że silniki 1.6 ABU i 1.8 AAM w golfach są silnikami bezkolizyjnymi
1.6 abu to to samo prawie co 1.6 aeetaka sama konstrukcja
pierdzielisz;p ja myslałem ze to co innego bo AEE to chyba wielopunkt
szukałem nawet potwierdzenia w necie i też wszyscy pisza ze ABU jest bezkolizyjny
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=62700
No to nie wiem ale jakiś luz nad zaworami jest chyba, wiem na 100% że któryś z silników 1.8 jest bezkolizyjny chyba AAM
- PabloSBT
- Members
PabloSBT napisał(a):K@mil napisał(a):PabloSBT napisał(a):mi mechanik mówił że silniki 1.6 ABU i 1.8 AAM w golfach są silnikami bezkolizyjnymi
1.6 abu to to samo prawie co 1.6 aeetaka sama konstrukcja
pierdzielisz;p ja myslałem ze to co innego bo AEE to chyba wielopunkt
szukałem nawet potwierdzenia w necie i też wszyscy pisza ze ABU jest bezkolizyjny
No to nie wiem ale jakiś luz nad zaworami jest chyba, wiem na 100% że któryś z silników 1.8 jest bezkolizyjny chyba AAM
mam nadzieję
bo mi się szykuje wymiana paska d;- killah