Proszę Was o poradę przy moim problemie:
Parę tygodni temu, po przejechaniu 10 km w słoneczny dzień (nie padało wtedy bo może mieć to znaczenie ) mój golfik zgasł mi na zakręcie i nie chciał odpalić. Pompa paliwowa się załączała, silnik "hełtał hełtał" i nie zaskakiwał. W przeciągu kilku minut również nie chciał odpalać dopiero jak przy odpalaniu "pompowało" się gazem to z oporami ale odpalił. Co ciekawe po odpaleniu wydaje się, że silnik chodzi zupełnie normalnie. Wymieniliśmy w nim świece (ciężko powiedzieć ile miały przebiegu) na nowe firmy NGK. Problem się nie pojawiał przez kilka dni. Po tygodniu, kiedy przejechaliśmy niedługi dystans, samochód po postoju - byliśmy na zakupach - nie chciał odpalić (tym razem na nowych świecach) i objaw był identyczny jak w pierwszej sytuacji. Zapalił dopiero jak się wciskało gaz i chodził potem zupełnie normalnie.
Korzystając z tego iż posiadam kabelek, podłączyłem się z laptopem do komputera i wyskoczyły 2 błędy:
- Kod: Zaznacz cały
515 - czujnik Halla
670 - czujnik położenia nastawnika przepustnicy
Z tego co pamiętam to chyba już kiedyś wyświetlały się te błędy, ale nie było żadnych objawów.
Przyznam, że nie znam się za bardzo na tych sprawach czy ktoś mógłby mi doradzić z czym może być problem?
Silnik to 1.6 (75 KM) benzyna, nie posiada instalacji LPG - Golf 3.