Silnik gaśnie na wolnych obrotach przy rozgrzanym silniku

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Silnik gaśnie na wolnych obrotach przy rozgrzanym silniku

Postprzez edi555 » 16 cze 2013, o 15:19

Witam niemam juz siły do swojego golfa ostatnio wymienolem kable zaplonow swiece kopułke ipalec i myslalem ze pozbede sie problemu jakim jest gasnacy silnik na wolnych obrotach dzieje sie tak wylacznie na bardzo rozgrzanym silniku najbardziej jest to doluczliwe w miescie bo dosc czest gasnie mi na swiatlach albo ja sie zatrzymam ipuszcze gas co nalezalo by jeszcze sprawdzic ewentualnie wymienic moze jakis czujnik ? :-(
edi555
Berbeć
 
Posty: 19
Dołączył(a): 24 kwi 2013, o 21:17
Lokalizacja: Rzeszow

Silnik gaśnie na wolnych obrotach przy rozgrzanym silniku

 

Postprzez łukasz1983 » 16 cze 2013, o 15:51

edi555, Po 1 to napisz jaki masz silnik,bo samo 1.6 to za mało.
Po 2 takich tematów było mnóstwo,wystarczy poszukać ;-)
Avatar użytkownika
łukasz1983
Members
 
Posty: 2079
Dołączył(a): 2 wrz 2012, o 16:40
Lokalizacja: RKR
Rocznik: 1993
Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez edi555 » 16 cze 2013, o 16:26

1.6 benzyna 75 km rok 1996 golf z klimatyzacja ...
edi555
Berbeć
 
Posty: 19
Dołączył(a): 24 kwi 2013, o 21:17
Lokalizacja: Rzeszow

Postprzez łukasz1983 » 16 cze 2013, o 16:44

Jak 96 rok i 75 km to masz silnik o oznaczeniu AEE na wielopunkcie.
A przyczyną twojego problemu może być brudna przepustnica.
Rozebrać,wyczyścić,złożyć i adaptacja.
Avatar użytkownika
łukasz1983
Members
 
Posty: 2079
Dołączył(a): 2 wrz 2012, o 16:40
Lokalizacja: RKR
Rocznik: 1993
Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez edi555 » 16 cze 2013, o 18:58

Przepustnice czyscilem poza odrobina oleju to to tam nic nie było to tez nie pomogło niestety :-o
edi555
Berbeć
 
Posty: 19
Dołączył(a): 24 kwi 2013, o 21:17
Lokalizacja: Rzeszow

Postprzez łukasz1983 » 16 cze 2013, o 19:04

Adaptacja była robiona?
Avatar użytkownika
łukasz1983
Members
 
Posty: 2079
Dołączył(a): 2 wrz 2012, o 16:40
Lokalizacja: RKR
Rocznik: 1993
Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez edi555 » 16 cze 2013, o 20:41

nie tylko sciagnieta wyczyszczona i zalozona bez zadnej adaptacji musowo jest robic adaptacje po sciagnieciu przepustnicy ?
edi555
Berbeć
 
Posty: 19
Dołączył(a): 24 kwi 2013, o 21:17
Lokalizacja: Rzeszow

Postprzez palio » 16 cze 2013, o 20:50

edi555, niestety ale trzeba przeprowadzić adaptację.
Avatar użytkownika
palio
Administrator
 
Posty: 3888
Dołączył(a): 24 mar 2010, o 20:45
Lokalizacja: Fajsławice
Rocznik: 95
Silnik: 1Z++
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez edi555 » 16 cze 2013, o 21:02

ok czyli musze pod kompa podłaczyc dodam tylko ze mam ten kabel i pewnie trzeba jakis program sciagnac i polaczyc sie z golfem i wtedy dokonac adaptacji ?

[ Dodano: 2013-06-17, 10:24 ]
Witam poradziłem sobie z podlaczeniem golfa do komputera programem vag pl wziolem silnik i bledy i mi wyskoczyło regulator polozenia przepustnicy v60 obwod przerwany i teraz niewiem co i jak matam jest jakas opcja przepustnice sciagnolem wyczyscilem i teraz mam zrobic adaptacje tylko jak, jak wezme silnik to tam jest opcja adaptacja jak to wezme to trzeba wpisac jakies wartosci i ja niewiem jakie ?
edi555
Berbeć
 
Posty: 19
Dołączył(a): 24 kwi 2013, o 21:17
Lokalizacja: Rzeszow

Postprzez łukasz1983 » 17 cze 2013, o 21:08

edi555, Prosze bardzo adaptacja przepustnicy by marcinkoz2910
http://www.golf3.pl/topics28/adaptacja- ... t11369.htm
Wystarczy poszukać,wszystko jest na forum ;-)
Ostatnio edytowano 18 cze 2013, o 19:03 przez łukasz1983, łącznie edytowano 1 raz
Avatar użytkownika
łukasz1983
Members
 
Posty: 2079
Dołączył(a): 2 wrz 2012, o 16:40
Lokalizacja: RKR
Rocznik: 1993
Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez edi555 » 18 cze 2013, o 14:55

Podłaczyłem golfa pod kompa i normalnie porazka zeby dokonac adaptacje musze miec full vac com czyli zaktywowac program czy ma ktos kod rejestracyjny poprawny bo wiekszos sciagnietych z internetu mi niestety nie działa i pisze mi ze mam bledny kod
edi555
Berbeć
 
Posty: 19
Dołączył(a): 24 kwi 2013, o 21:17
Lokalizacja: Rzeszow

Postprzez palio » 18 cze 2013, o 18:48

Szukaj vag-com 311.n2 (o ile się nie pomyliłem) wersji z crackiem. Jak nie boisz się angielskiego to szukaj w wersji angielskiej.

[ Dodano: 2013-06-18, 17:50 ]
A tu masz adaptację przepustnicy 4 post od góry

-> http://www.golf3.pl/topics9/problem-z-o ... zepustnicy
Avatar użytkownika
palio
Administrator
 
Posty: 3888
Dołączył(a): 24 mar 2010, o 20:45
Lokalizacja: Fajsławice
Rocznik: 95
Silnik: 1Z++
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe


- - -



Powrót do Silniki benzynowe

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości