Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Silnik AFT na...
Zamiast jakich silników mogę wrzucić mojego AFT (1.6 benzyna)?
- hinol13
- Berbeć
temat twojego postu jest bardziej czytelny, niż treść..
Każdy silnik możesz włożyć mając odpowiedni zapas pieniędzy, posiadając pełny komplet potrzebny do przekładki.
Wyprzedzając twoje kolejne pytanie odpowiem
Potrzebne jest:
- kompletny silnik z osprzętem
- skrzynia biegów
- sprzęgło
- wiązka silnika
- sterownik (komputer)
- łapy, poduszki (silnika, skrzyni)
- niekiedy też sanki, przednia belka, większa chłodnica, wybierak biegów, pompa sprzęgła, licznik i mnóstwo innych rzeczy..
Koszty - pomijając zakup samego kompletu do przekładki to od 1500zł do nawet 3tys za robociznę oraz wszystkie potrzebne przy swapie rzeczy.
Każdy silnik możesz włożyć mając odpowiedni zapas pieniędzy, posiadając pełny komplet potrzebny do przekładki.
Wyprzedzając twoje kolejne pytanie odpowiem
Potrzebne jest:
- kompletny silnik z osprzętem
- skrzynia biegów
- sprzęgło
- wiązka silnika
- sterownik (komputer)
- łapy, poduszki (silnika, skrzyni)
- niekiedy też sanki, przednia belka, większa chłodnica, wybierak biegów, pompa sprzęgła, licznik i mnóstwo innych rzeczy..
Koszty - pomijając zakup samego kompletu do przekładki to od 1500zł do nawet 3tys za robociznę oraz wszystkie potrzebne przy swapie rzeczy.
Voice Kraft - postaw na jakość!
Volkswagen Klub Polska #157
.
Volkswagen Klub Polska #157
.
-

slavwek.ie - Moderator Globalny
domyślam sie ze koledze chodziło o to ze jaki silnik mozemy wsadzić wymieniajac jak najmniej cześci ze coś podpasuje z aft do innego silnika
sam jestem ciekaw jaki silnik ? 2.0 115 nie bedzie podobny ?
sam jestem ciekaw jaki silnik ? 2.0 115 nie bedzie podobny ?
Mój Concept
moj-golf/vw-mk3-cabrio-concept-by-jasko-t43936.html
<b>"Nie ważne fele, kolor, marka, produkcja zalewaj, pal, ruszaj"</b>
moj-golf/vw-mk3-cabrio-concept-by-jasko-t43936.html<b>"Nie ważne fele, kolor, marka, produkcja zalewaj, pal, ruszaj"</b>
-

jasiu0997 - Members
AFT
AKS
AEK
są niby takie same, wiec większość pasuje, ale sporo osprzętu jednak innego, więc zależy co chcesz zostawić a co chcesz zmienić... bo post nie za bardzo zrozumiały
nie licz na to ze wsadzisz 2.0 bez większych przeróbek, przy każdej zmianie silnika na pewno zmieniasz kompa, AFT ma więcej czujników i elektroniki niż 2e czy inny 2.0, więc i wiązki do zmiany, tak właściwie to prawie wszystko jest inne
ale zacznij od wyjaśnienia o co ci tak właściwie chodzi...
AKS
AEK
są niby takie same, wiec większość pasuje, ale sporo osprzętu jednak innego, więc zależy co chcesz zostawić a co chcesz zmienić... bo post nie za bardzo zrozumiały
nie licz na to ze wsadzisz 2.0 bez większych przeróbek, przy każdej zmianie silnika na pewno zmieniasz kompa, AFT ma więcej czujników i elektroniki niż 2e czy inny 2.0, więc i wiązki do zmiany, tak właściwie to prawie wszystko jest inne
ale zacznij od wyjaśnienia o co ci tak właściwie chodzi...
Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Mam silnik AFT i chciałbym wrzucić go w jakieś sprawne nadwozie jak najmniejszym kosztem, coś w stylu kupić auto z zarżniętym silnikiem i wrzucić tam mój, i tu powstaje moje pytanie jaki silnik powinno mieć to auto aby koszty były jak najmniejsze.
- hinol13
- Berbeć
majac swojego jako dawce kazda zdrowa buda od mk3 bedzie dobra... Kwestia ile potrafisz sam zdzialac. Jezeli ogarniesz sam robote to w sumie calkowite Twoje koszty ograniczaja sie do zakupu budy i straty troche wolnego czasu plus ewentualne poprawki i wymiana np plynow
-

Imper - Members
kazda po kazdym silniku. Wiadomo ze jak kupisz jakies GTI czy GT to bedziesz mial mniej roboty chociazby z przekladaniem hamulcy czy wymiana pompy. Najlepiej z silnikiem benzynowym chociaz i z diesla tez da sie zrobic benzyne
-

Imper - Members
PiJey88, czyli majac aft a chcac wsadzić powiedzmy 2,0 nic nie wykorzystam
bo mój pali jak smok i juz mysle nad swapem
bo mój pali jak smok i juz mysle nad swapem Mój Concept
moj-golf/vw-mk3-cabrio-concept-by-jasko-t43936.html
<b>"Nie ważne fele, kolor, marka, produkcja zalewaj, pal, ruszaj"</b>
moj-golf/vw-mk3-cabrio-concept-by-jasko-t43936.html<b>"Nie ważne fele, kolor, marka, produkcja zalewaj, pal, ruszaj"</b>
-

jasiu0997 - Members
• Strona 1 z 1