Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Silnik ABS
Jestem ciekawy czym się różni silnik ABS od tego, co jest w GT... tyle samo kucy, pojemność... Chciałbym się też dowiedzieć, czy ABS to dobry silnik, czy jednak szrocik, jakie są opinie na ten temat.
- jarekddz
- Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Dokładnie oznaczenie GT tyczy się wyposażenia
do przykładu podam że mamy w domu Golfa 2 z silnikiem TD ale z budą GTD
do przykładu podam że mamy w domu Golfa 2 z silnikiem TD ale z budą GTD
-

marcinkoz2910 - Members
- jarekddz
- Members
1) nie rozwojowy
2) skladany w brazyli
3) rzenujace osiagi
4) awaryjny dosc
w skrocie dobry moze zeby zagazowac i jezdzic sobie do biedronki na nic innego moim zdaniem sie nie nadaje
a koszt jego modyfikowania zbyt wysoki w stosuknu do tego co mozna z niego wycisnac... w ogole 1.8 i 90ps to brzmi zenujaco juz niestety
2) skladany w brazyli
3) rzenujace osiagi
4) awaryjny dosc
w skrocie dobry moze zeby zagazowac i jezdzic sobie do biedronki na nic innego moim zdaniem sie nie nadaje
a koszt jego modyfikowania zbyt wysoki w stosuknu do tego co mozna z niego wycisnac... w ogole 1.8 i 90ps to brzmi zenujaco juz niestety-

Imper - Members
Nie mam zamiaru rozwijać (czyt. tjuningować) go, więc do normalnego jeżdżenia jak najbardziej się nadaje. Przy okazji to zagazować sobie można kuchnie, bo ogólnie jestem bardzo przeciwny wstawiania gazu do auta
- jarekddz
- Members
ja tez jestem przciwnikiem LPG tak sie sklada jako dupowoz moze byc tylko ze ma troche rpzy duzy apetyt na paliwo na swoje osiagi
to go troche kompromituje
[ Dodano: 2009-09-21, 22:33 ]
no i przede wszystkim moje zle wspomnienia z nim zle rzutuja na jego obraz 2 uszczelki pod glowica w ciagu roku
to go troche kompromituje [ Dodano: 2009-09-21, 22:33 ]
no i przede wszystkim moje zle wspomnienia z nim zle rzutuja na jego obraz 2 uszczelki pod glowica w ciagu roku

-

Imper - Members
Może masz racje... Chyba tylko Golf ma tak, że na dużą pojemność - 1,8 ma tak mało mocy - 90
U mojego brata w BMW ma 110 chyba na silnik 1,6 i 16V
U mojego brata w BMW ma 110 chyba na silnik 1,6 i 16V
- jarekddz
- Members
Ja sobie ten motor chwale, 20 kkm zrobilem i zadnej awarii. W mojej rodzinie jest Vento z 92' najechane 340 kkm poszly w miedzyczasie uszczelniacze. Jezdzi nadal i kreci km.
Fakt z 1800 cm3 90 KM to malo, ale za to wlasnie jest nie wytezony i ma dobra sprawnosc. A to, ze robiony w Brazylii, raczej klade na to, wazne z zdrowy po 14 latach. Jesli ktos uwaza, ze jest nie rozwojowy to jest to tylko kwestia gotowki, ale i oplacalnosci. Taniej wlozyc 2E albo grubiej.
Fakt z 1800 cm3 90 KM to malo, ale za to wlasnie jest nie wytezony i ma dobra sprawnosc. A to, ze robiony w Brazylii, raczej klade na to, wazne z zdrowy po 14 latach. Jesli ktos uwaza, ze jest nie rozwojowy to jest to tylko kwestia gotowki, ale i oplacalnosci. Taniej wlozyc 2E albo grubiej.
Alten VW Fück Opel ~VAGSTYLE~
-

Sivy - Members
jarekddz napisał(a):U mojego brata w BMW ma 110 chyba na silnik 1,6 i 16V
Tylko ze to wogole nie jezdzi... no i ma 105km chyba
albo 101
Silniki ABS wkladane byly do samochodow Policyjnych czyli Vento...
Moja opinia jest taka..."jaki kraj taki obyczaj" i tak samo jest z silnikami i samochodami... jeden chwali, drugi mial zle sytuacje (bo pojechal na wakacje i samochod sie zepsul) i karci autko..
Jest bardzo duzo opini na temat Golfów3... jednemu pasuje jednemu nie. ale to nigdy nie bedzie tak ze "aaa super autko w 100%"... poprostu trzeba sie cieszyc tym co sie ma
i trzeba samemu cos przezyc zeby pisac opinie-

K@mil - POMOCNIK

jak kto dba tak ma... mowie jako silniki do wozenia dupy to moze i dobre ja trafilem na dupny egzemplarz ponad to nie potrzebuje samochodu zeby mi tylko wozil dupe chce zeby zapewnil chociaz odrobine frajdy z jazdy
z takim podejscie i zapotrzebowaniem nikt o zdorwytch zmyslach by nie kupil ABSa proste
z takim podejscie i zapotrzebowaniem nikt o zdorwytch zmyslach by nie kupil ABSa proste-

Imper - Members