Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
napisz na pw do pablomed. z tego co widze chłop jesli chodzi o motory Benzynowe jest ogarniety.
albo napisz co cie boli bo moze sie okaze ze to nie jest jakas magia.
albo napisz co cie boli bo moze sie okaze ze to nie jest jakas magia.
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
hittin napisał(a):jakie powinno byc prawidlowe cisnienie na cylindrach w tych silnikach?
nominalne 1,0-1,3 MPa
minimalne 0,75 MPa
-

sirGrzesio - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
hittin, dobra pozycja do "volkswagen Golf III i Vento" WKŁ, łatwo ściągnąć, 2E jest tam nieźle opisany, a jesli chodzi o konkretniejsze instrukcje sprawdzanie poszczególnych elementów wtrysku to pisałem na forum o przepływomierzu TPS - metodach sprawdzania zwykłym miernikiem uniwersalnym itp. Silnik nie do zajeżdżenia dobry do LPG w razie czego pytaj konkretnie.
- pablomed
- Members
Oka dzienki za info ...pozdrawiam!!!
[ Dodano: 2011-01-10, 16:25 ]
Pablomed!!planuje pare modow tego silnika ....co bys polecil?narazie mam:
kolektor wydech zmieniony na barany
uklad dolot airbox
wywalony kat wstawiona rura
ostatni tlumik Hartmann
odlaczona odma
saczy mi sie woda spod glowicy, wiec i tak musze robic planowanie...a co myslisz o uszczelce stalowej?halasuje mi lozysko na walku sprzeglowym w skrzyni,wiec trzeba by wsadzic inna!!! myslalem o odelzeniu kola zamach ewentuanie wlozyc skrzynie od 1.8 16v 2Y jest chyba najkrutsza
chcialem tez zrobic od poczatku ukl wydechowy z kwaśnej wiesz cos na temat optymalnej opcji ?mam jeszcze duuuuuzo pytan:)))))))))
[ Dodano: 2011-01-10, 16:25 ]
Pablomed!!planuje pare modow tego silnika ....co bys polecil?narazie mam:
kolektor wydech zmieniony na barany
uklad dolot airbox
wywalony kat wstawiona rura
ostatni tlumik Hartmann
odlaczona odma
saczy mi sie woda spod glowicy, wiec i tak musze robic planowanie...a co myslisz o uszczelce stalowej?halasuje mi lozysko na walku sprzeglowym w skrzyni,wiec trzeba by wsadzic inna!!! myslalem o odelzeniu kola zamach ewentuanie wlozyc skrzynie od 1.8 16v 2Y jest chyba najkrutsza
chcialem tez zrobic od poczatku ukl wydechowy z kwaśnej wiesz cos na temat optymalnej opcji ?mam jeszcze duuuuuzo pytan:)))))))))
- hittin
- Czytacz
jestes pewien ze spod głowicy sie saczy chlodziwo?? w którym miejscu jest slad chłoziwa lub w którym miejscu stoi??
a jak faktycznie zdejmiesz czapę to wypoleruj kanały dolotowe i może pomyśl nad większymi zaworami i ostrym wałkiem,i zmień obrączki na tłokach.jak juz sie w moc bawisz.
ja kiedys w 2E na samym ukł.wydechowym wyciągnąłem 125km i 190Nm
wiem że ze skrzynia mozna zrobic hybryde - 1,2,3 z diesla 4,5 bena musiał bys dokumentacje jakas zdobyć i poszperać w przełozeniach...z tego co ja zauważyłem wszystkie skrzynie VAG maja prawie ze te same przełożenia.
a jak faktycznie zdejmiesz czapę to wypoleruj kanały dolotowe i może pomyśl nad większymi zaworami i ostrym wałkiem,i zmień obrączki na tłokach.jak juz sie w moc bawisz.
ja kiedys w 2E na samym ukł.wydechowym wyciągnąłem 125km i 190Nm
wiem że ze skrzynia mozna zrobic hybryde - 1,2,3 z diesla 4,5 bena musiał bys dokumentacje jakas zdobyć i poszperać w przełozeniach...z tego co ja zauważyłem wszystkie skrzynie VAG maja prawie ze te same przełożenia.
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
• Strona 1 z 1