Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
zasada jest podobna jak w innych silnikach z tego okresu z kolektorem metalowym. Czyli mozna gazować II generacją, ale lepiej założyć IV-ta czyli sekwencję jako nowocześniejszą i ogólnie sprawniejszą. I oczywiscie że II generacja to nie sekwencja.
- pablomed
- Members
Mój kumpel ma gofra z ABF-em i bardzo sobie chwali. Ja też uważam że jest to bardzo udana konstrukcja. Szczerze to polecam. Miałem okazję nie raz się nim przejechać i zapierd... że z fotela się nie oderwiesz. Ale z gazem to już by było przegięcie. Jak ktoś kupuje autko z takim silnikiem to niech już leje PB. Ja wychodzę z założenia że gaz to jest dobry, ale do zapalniczek i kuchenki (bez obrazy posiadacze zagazowanych Golfów)
Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!
Mój Goferek
Mój Goferek
-

Procent - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
pierwsze słyszę żeby seria była zakuta w ABF-ieCysiu_NS napisał(a):jest zakuty i mozna latwo podniesc jego moc
fakt zdrowy silnik wytrzyma coś pod 300km
co do silnika hmm dynamiczny jest mam w swoim LPG Sekwencja BRC i przy w miare normalniej
jeździe 13literków łyka w mieście. Porównanie jazdy LPG a PB to...nie ma co równać,na PB wkręca się silnik jak szalony pod sam koniec.Troszkę kasy już włożyłem w silnik,a raczej w jego osprzęt. Tak dla porównania...łapałem się z kumplem,on seatem Cordobą GTI 120ps sam, ja we trzy osoby i na LPG i został wyprzedzony więc źle nie jest jak na LPG. Naprawdę jeśli chodzi o większe prędkości to do 200km/h dużo nie potrzeba zwłaszcza na PB,z racji też tej że zrobiłem se dolot
pozdro
-

jawor87 - Czytacz
A czy ktoś jest w stanie rozpoznać która generacja instalacji jest zainstalowana tutaj? http://i40.tinypic.com/vi1zlt.jpg
Po czym to rozpoznać?
Po czym to rozpoznać?
-

Shmatan - Czytacz
Shmatan, nie wiem czy dobrze kombinuję i czy w ogóle da się po tym rozpoznać ale ma taki sam, bodajże jest to tzw. filtr fazy lotnej to (ta miedziano stalowa puszka na przewodzie odchodzącym od parownika) u staruszka w oplu z sekwencją jest to samo. No a rozpoznasz sekwencje po tym,że masz wtryskiwacze gazu zamontowane na listwie z wtryskami. Tutaj się tego nie dopatrzyłem ale ja z 2,0 też nie miałem do czynienia to pewnie nawet nie patrzę tam gdzie trzeba 

- Marek87
- Czytacz
jawor87 napisał(a):pierwsze słyszę żeby seria była zakuta w ABF-ieCysiu_NS napisał(a):jest zakuty i mozna latwo podniesc jego moc
Fakt pomylka do tej pory tak myslalem ktos kiedys wprowadzil mnie w blad.
Życie jest piękne! Jeśli prawidłowo dobierze się środki antydepresyjne
-

Cysiu_NS - Gaduła
Shmatan napisał(a):A czy ktoś jest w stanie rozpoznać która generacja instalacji jest zainstalowana tutaj? http://i40.tinypic.com/vi1zlt.jpg
Po czym to rozpoznać?
sekwencja tylko której generacji to nie wiem. Ten gol nie jest z motoallegro?jesli tak zapytaj sprzedawce. Ja mam gaz BRC sekwencje i jak pojechałem do najlepszego gazownika w mojej okolicy to był w szoku jak zobaczył,mowil ze pierwszy taki widzi na oczy. jak znajde aparat dam zdjecie.
-

jawor87 - Czytacz
Siemka posiadam taki silniczek i mam zamontowaną nową sekwencję i jestem w 100% zadowolony faktem jest że na gazie jest minimalnie słabszy ale jak chcę poszaleć to wrzucam PB
.spalanie na gazie waha sie w granicach 10-14 litrów zależy jak się jedzie. Silnik bardzo dynamiczny, naprawdę polecam. moje zdanie jest takie jak ktoś nie posiadał takiego silnika z gazem niech się nie wypowiada odnośnie jego dynamiki i spalania
pozdro
.spalanie na gazie waha sie w granicach 10-14 litrów zależy jak się jedzie. Silnik bardzo dynamiczny, naprawdę polecam. moje zdanie jest takie jak ktoś nie posiadał takiego silnika z gazem niech się nie wypowiada odnośnie jego dynamiki i spalania
pozdro- lukaszmiodna
- Berbeć