MAM kilka problemow z moim autkiem.Jest to glof III z 93 roku silnik 1.6 w gazie.
1.Jest taka sprawa na poczatek ze silnik jadac na gazie gasnie mi jak wrzucam na luz i np dojezdzam do swiatel, a po rozgrzaniu stojac na luzie strasznie sie trzesie wszystko w srodku,Zmienilem juz swiece kable kopulke palec filtr od gazu i nic nie pomoglo.Coz to moze byc????
2.Druga sprawa to cos mam nie tak z dmuchawa ta ktora ma dmuchac na przednia szybe poniewaz dziala tylko w jednym otworze na srodku i to dosc slabo a po bokach nic.Jak zrobic zeby dmuchala rozno wszedzie i dobrze???
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
silnik 1.6 w gazie
Ostatnio edytowano 29 mar 2008, o 11:56 przez kucharz20, łącznie edytowano 1 raz
- kucharz20
- Berbeć
kucharz20 napisał(a):dziala tylko w jednym otworze na srodku
to akurat jest standard w każdym golfie dmucha tylko po środku.więc chyba nic nie zrobisz
kucharz20 napisał(a):jadac na gazie gasnie mi jak wrzucam na luz
jedz i wyreguluj sobie instalacje koszt ok 20-30 zł a zobaczysz różnicę.
napisz o postępach.pozdro
-

arek ryba - Members
a na benzynie nie ma takich problemow?? to mzoe byc tez cewka jesli na benzynie tak sie dzieje a co do trzesienia samchodu to ejst to spowodowane zbyt mala iloscia obrotw z jaka silnik pracuje po rozgrazniu... im mniej obrotow tym bardziej sie trzesie silnik i caly wydech
-

Imper - Members
Regilowalem juz instalacje chyba dwa razy,niezbyt pomoglo.caly czas gasnie albo sie trzesie,a do tego spalanie grubo powyzje 12 litrow.Czy moze to byc wina reduktora???
[ Dodano: 2008-02-18, 16:45 ]
Na benzynie nie gasnie ale tez potrafi sie zatrząść.
[ Dodano: 2008-02-18, 16:45 ]
Na benzynie nie gasnie ale tez potrafi sie zatrząść.
- kucharz20
- Berbeć
co do instalacji LPG to Ci nic nie podpowiem ale mowie trzesienie wynika ze zbyt malej ilosci obrotow
[ Dodano: 2008-02-18, 18:48 ]
mowisz ze na benzynie czasmi trzensie?? a nie skaca Ci obroty jak stoi na jalowym biegu?? moze silniczek krokowy
[ Dodano: 2008-02-18, 18:48 ]
mowisz ze na benzynie czasmi trzensie?? a nie skaca Ci obroty jak stoi na jalowym biegu?? moze silniczek krokowy
-

Imper - Members
Miałem podobny problem z instalacją gazową, na benzynie chodził pieknie a na gazie nie miał mocy i nierówno chodził a najgorzej na wolnych obrotach- chodził jak wychlastany diesel. Mi wystarczyła wymiana filtra powietrza, filtra od gazu, i ustawienie od nowa komputera 

- zdoniuu
- Berbeć
Kurcze no wymienilem to wszystko.zaczalem od filtra powietrza i filtra od gazu,pozniej zmienilem kable swiece kopulke i palec,regulowalem go i nic.np jade na gazie i jak nie przekrocze 80km/h to jest ok ale jak pojade szybciej to przy hamownaiu i wrzuceniu biegu jalowego zgasnie mi auto a w najlepszym przypadku trzesie masakrycznie.na benzynie tego w sumie nie ma. czy ktos wie moze czy wymiana reduktora pomoze czy nie mam sie co w to bawic??
prosze o pomoc.pozdrawiam
prosze o pomoc.pozdrawiam
- kucharz20
- Berbeć
Co do gaśnięcia to kiedyś miałem taki przypadek ale przy lanosie .Rura od filtra powietrza tam gdzie zasysa była skierowana prosto w otwór i dostawał za dużo powietrza .Wyglądało to tak jak by sie zachłysnał powietrzem
. Problem rozwiazałem zakładając rure i skierowałem ja w strone silnika, pozatym jeszcze koles miał ale to tez w lanosie że spadł mu jakiś wężyk podciśnieniowy gdzieś przy kolektorze ssącym puszczał noge z gazu a silnik zdychał 
. Problem rozwiazałem zakładając rure i skierowałem ja w strone silnika, pozatym jeszcze koles miał ale to tez w lanosie że spadł mu jakiś wężyk podciśnieniowy gdzieś przy kolektorze ssącym puszczał noge z gazu a silnik zdychał 
- darkker
- Badacz tematu
jesli gasnie podczas hamowania to mozesz miec zle założony reduktor poprostu .wtedy przy ostrzejszym hamowaniu membrany w srodku się skalejaja silnik nie dostaje mieszanki gazu i gasnie bo nie ma "paliwa".tak jest jak instalacje zakładaja ludzie bez pojecia i odpowiedniej wiedzy.pozdrawiam
- timmas
- Berbeć
moj golf z 92 roku 1.4 silnik tez gasl w trakcie jazdy i doszlo do tego ze pewnego dnia nie moglem go wcale odpalic ilnik i rozrusznic krecilo normalnie iskry nie bylo w swiecy wymienilem cwke z zaplonem i smiga jak talala
inne objawy tej chhoroby np w trakcie jazdy radio mi sie samo wylaczalo lub restartowalo
z poczatku myslalem ze to tylko przekaznik pradu ale niestety to byla ta cewka z zaplonem
inne objawy tej chhoroby np w trakcie jazdy radio mi sie samo wylaczalo lub restartowalo
z poczatku myslalem ze to tylko przekaznik pradu ale niestety to byla ta cewka z zaplonem- Aras
- Berbeć
• Strona 1 z 1